Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

8 червня, 2004 - 00:00

Мораторій на бігборди

До 1 січня 2005 року в Харкові заборонено встановлювати нові бігборди. Таке рішення прийняли члени Харківського міськвиконкому, відгукнувшись на прохання «Міського інформаційного центру». Виявилося, що проти встановлення в місті дедалі більшої кількості бігбордів активно виступили городяни, які скаржаться на ускладнення дорожньо-транспортної ситуації через перенасиченість міста спеціальними рекламними конструкціями. Введений мораторій діятиме тільки для площ, що знаходяться в комунальній власності міста, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Губернатор не курить і іншим забороняє

Голова Сумської облдержадміністрації Володимир Щербань підписав розпорядження, яким категорично заборонив працівникам апарату ОДА та відвідувачам куріння тютюну в приміщеннях адміністративного будинку на площі Незалежності. Як сказано в документі, ця заборона накладена «з метою забезпечення охорони здоров’я працівників облдержадміністрації та виконання правил протипожежної безпеки». Сам губернатор, до речі, не курить: «зав’язав» років із 20 тому після того, як число викурених сигарет почало вимірюватися двома пачками на день. Не курять також вісім із десяти його заступників, голова обласної ради та мер Сум, їхні заступники, перші керівники силових відомств, більшість начальників обласних управлінь та голів райдержадміністрації та районних рад... Є підстави сподіватися, що після підписання згаданого вище розпорядження бажання брати до рук цигарки відпаде й у інших держслужбовців, повідомляє Сергій ХАНІН, Суми.

У харківській міліції наводять порядoк

Цього року харківські правоохоронці концентрують увагу на своїх обов’язках. Тепер усі заяви до міліції — під найсуворішим контролем. Уже до кінця місяця в кожному відділі з’являться спеціальні бланки, на яких потерпілі від злочину люди писатимуть заяви. Але не на звичайному аркуші паперу, як раніше, а на бланках суворої звітності з порядковим номером. Як пояснив начальник громадської безпеки, заступник начальника Управління МВС у Харківській області, Микола Цвіра, це робиться для того, щоб мати точну цифру здійснених правопорушень і щоб міліціонер не мав можливості викинути заяву, що видалася йому незначною. Відтепер кожен злочин має бути зареєстрований і розкритий. Крім того, в Харкові збільшиться кількість дільничних. А для охорони громадського порядку буде створено спеціальний полк патрульно-постової служби. Всіх цих заходів ужито в світлі великої кількості святкових заходів, що наближаються, — випускні вечори, а також 350-річчя Харкова, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Газета: 
Рубрика: