Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

21 лютого, 2004 - 00:00

Григорій Дзекон очолив «Укртелеком»

Наглядова рада ВАТ «Укртелеком» призначила головою правління компанії Григорія Дзекона, який раніше обіймав посаду заступника глави правління ВАТ. Г. Дзекон змінив на цій посаді Сергія Січкаренка. Раніше Наглядова рада призначила Г. Дзекона першим заступником глави правління компанії, однак С. Січкаренко відмовився підписувати наказ про це призначення.

Кабмін вирішив ще раз зважити всі «за»

Уряд відправив на доопрацювання проект розпорядження про регламентацію джерел фінансування та забезпечення прозорого механізму накопичення коштів для обслуговування облігацій НАЕК «Енергоатом». «Виникли питання, які потрібно доопрацювати: як вплине тариф «Енергоатома» на обслуговування цих облігацій, на наповнення інвестиційної цільової надбавки на оптовий тариф енергоринку», — мотивував цей крок перший заступник міністра палива й енергетики Юрій Ященко. За його словами, необхідно розрахувати реальну прибутковість облігацій. Ю. Ященко нагадав, що джерело для обслуговування облігацій — певна складова тарифу «Енергоатома», що має підвищити ліквідність облігацій і активність банків із їхньої купівлі. У вересні 2003 року уряд дозволив «Енергоатому» залучити 500 млн. грн. для добудування ХАЕС 2 іРАЕС-4 за рахунок випуску облігацій із прибутковістю не більше ніж 12% річних.

Сміття не обов’язково спалювати

У 2004 році в Запоріжжі розпочнеться реалізація проекту будівництва сміттєпереробного заводу, що працює за австрійською технологією. Його проектна потужність може скласти від 100 до 400 тис. тонн сміття на рік, а вартість проекту — відповідно від 14,5 млн. до 38 млн. євро. За словами гендиректора компанії «Україна — Австрія» (займається проектуванням і установкою сміттєпереробних заводів) Григорія Снігиря, застосовувана технологія дозволить переробляти, а не спалювати сміття, отримуючи при цьому до 150 найменувань товарів і сировини. Австрійська сторона зобов’язується повністю інвестувати будівництво і поставку обладнання, а проектування (5% від вартості об’єкта) візьмуть на себе українські партнери.

У Києві відкрита перша філія зберігача

Компанія-зберігач ЗАТ «Альтера Фінанс» (Донецьк) відкрила в Києві філію, яка надаватиме повний спектр послуг, повідомив агентству Інтерфакс-Україна директор філії Сергій Кленін. У єдиному в Україні ліцензованому депозитарії «Міжрегіональний фондовий союз» підтвердили, що це перший випадок відкриття філії зберігача в Україні. Як вважає С. Кленін, організація філіальної мережі є основною умовою розвитку інституту хранителів в Україні. Зараз у країні нараховується понад 110 зберігачів цінних паперів, з яких близько двох третин становлять банки.

Газета: 
Рубрика: