Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Луганщина: хлорний режим і відсутність видовищ

16 січня, 2004 - 00:00

У 11 містах та 6 районах Луганщини перевищений епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це агентству повідомив прес-центр управління охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації.

Так, другого тижня 2004 року в Луганській області епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції перевищено в Алчевську, Антрациті, Брянці, Краснодоні, Лисичанську й інших містах області, а також у шести її районах.

У даних регіонах на ГРВІ захворіли близько 13,1 тис. чоловік, що становило 52,6 випадків на 10 тис. населення. Це перевищило пороговий рівень у півтора разу. Медики зазначають, що 35,4% хворих становлять діти. До лікувально-профілактичних закладів госпіталізували 397 чоловік, у тому числі 294 дитини. Діагноз «грип» поставили більше ніж 2,2 тис. жителів Луганської області. Сьогодні в районах підвищеної захворюваності проводиться щоденний облік хворих на грип й інші ГРВІ. Крім того, введено масковий та хлорний режими в лікувальних закладах і громадських місцях, заборонено проведення масових і видовищних заходів з участю дітей і підлітків. Зі слів начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Хунова, для надання допомоги хворим на грип та ГРВІ в лікувальних закладах області створено незнижуваний запас лікарських засобів, виділено додаткові штати медичних працівників для обслуговування хворих на дому. З метою проведення екстреної неспецифічної профілактики грипу та ГРВІ у вогнищах захворювання, а також для лікування важких випадків захворювання на грип Луганська обласна станція переливання крові збільшила випуск протигрипозного людського імуноглобуліну, 2,5 тис. доз цього препарату вже направлено до міст і районів області. До кінця січня поточного року до лікувальних закладів додатково надійдуть ще 2 тис. доз протигрипозного людського імуноглобуліну.

Олена ПРИВЕН, Луганськ
Газета: