Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Україна задоволена рівнем співробітництва з НАТО

8 жовтня, 2003 - 00:00

Україна задоволена рівнем співробітництва з НАТО, заявив заступник міністра закордонних справ України Ігор Харченко учора під час спільного засідання Політичного комітету і Міжпарламентської ради Україна — НАТО в Києві.

Пріоритетним завданням на найближчу перспективу він назвав «пошук можливостей переходу співробітництва України та НАТО до такого формату, який би за своєю формою, і головне, змістом, визначив би початок спільної з НАТО підготовки до майбутнього членства в Альянсі». Першочерговим завданням для всіх міністерств і відомств, задіяних у цьому процесі, зазначив І. Харченко, є продовження роботи з виконання прийнятого плану дій Україна — НАТО для того, щоб експерти Альянсу могли оцінити результати його впровадження. У свою чергу заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко наголосив: «Курс на масштабну інтеграцію до європейських, євроатлантичних економічних, політичних, безпекових структур ми вважаємо одним із основоположних елементів зовнішньополітичної безпекової та оборонної доктрини України». За його словами, у цьому розумінні йдеться про «головні поняття доктрини національного розвитку». Важливою складовою цього курсу є прагнення України набути в перспективі повноправного членства в НАТО.

Заступник голови парламентської асамблеї НАТО Маріо Паломбо заявив, що зараз у Ялті відбуваються дуже важливі зустрічі, які свідчать, наскільки великим є інтерес до України. Він зауважив, що співробітництво з Україною є необхідним для стабільності, і додав, що представники України та НАТО повинні разом досягнути окреслених цілей і завдань. Голова підкомітету з питань Центральної та Східної Європи Маркус Мекель заявив, що під час нинішньої зустрічі необхідно обговорити перспективи розвитку НАТО, а також питання, які існують до України. За його словами, ці питання стосуються не тільки реформи збройних сил, але й політичної культури та політичних процесів, які відбуваються у країні. За його словами, у НАТО зацікавлені, щоб Україна розвивалася належним чином, щоб у ній було створено відповідні структури для співробітництва з Альянсом. М. Мекель зазначив, що Україна і НАТО мають спільні завдання і необхідно співпрацювати для їх вирішення, повідомив Інтерфакс-Україна .

Газета: 
Рубрика: