Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Небезпечний шлях повторення Руїни

15 листопада, 2002 - 00:00

Акція «спасителів» України під проводом «3 плюс 1» поставила перед суспільством завдання, не мотивувавши цілі: для чого і що після цього? Якщо проаналізувати угоду під гаслом «Повстань, Україно!», то головне завдання акції — «зруйнувати до основанія», а потім буде те, що вже проходили неодноразово.

Шкода, що наша історія, яку ми і сьогодні підносимо нашим дітям, вивернута навиворіт і не дає змоги зрозуміти наші витоки, і на одні й ті ж граблі ми наступаємо знов і знов. Ми сьогодні повторюємо шлях Руїни після Богдана, коли три плюс один гетьмани у союзах з татарами, турками, поляками і москалями шматували Україну майже півстоліття. За період Руїни Україна зазнала матеріальних і людських втрат більше, ніж від татаро-монгольської навали. Зрада козацької старшини мазепинському «режиму» коштувала Україні повного знищення козацтва як єдиної надії, яку плекав народ України, на волю. Знадобилося всього півстоліття, щоб залишити нам на згадку руїни Січі і червоні шаровари.

Схоже, що наша історія нічому нас не навчила. Сьогодні дуже багато пересічних громадян вірять, що Америка і весь світ дуже зацікавлені, щоб Україна чимшвидше стала розвиненою державою. Але хто хоче бачити конкурента на ринку? Україна займала (і ще не втратила) передові позиції в корабле- і авіабудуванні, виробництві моторів для літаків і ракет, атомній енергетиці, танкобудуванні. Невже не ясно, що ніхто цьому радіти не буде.

Телефон зворотного зв’язку з читачами: 414-91-26, відділ ЗМI та громадської думки. Для зворотного зв’язку просимо повідомити ваші координати

Павло БАБІЙЧУК Бровари, Київської області
Газета: 
Рубрика: