Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На львівському іподромі «поставлять хрест»?

5 липня, 2002 - 00:00

Рік тому, коли Львів готувався до візиту Папи Римського, місцевий іподром, здається, пережив свій зоряний час. Ще б пак, саме на іподромі мала відбутися великолюдна зустріч Святішого отця з прочанами, і тому це місце перетворилось у спортивну арену європейського зразка. Але тепер він заледве зводить кінці з кінцями: його борг перед виконавцями робіт склав майже 200 тис. грн. З’ясувалось, що іподром потрапив у боргову яму через... Львівську обласну державну адміністрацію, на замовлення якої й впорядкували унікальну в Західній Україні спортивну базу.

— Ми постійно нагадуємо владі про її зобов’язання щодо іподрому, — розповідає його директор Микола Стець, — намагаємося звернути її увагу на наші нинішні проблеми. Але голова Львівської адміністрації Мирон Янків у відповідь вимагає від нас документи, що свідчать про її борг за роботи напередодні візиту Святішого отця.

Справдi, можливо, попередній львівський губернатор Михайло Гладій просто не ввів пана Янківа у курс справи, через що сьогодні і потерпає іподром. До речі, нещодавно з нагоди першої річниці перебування на ньому Папи Римського тут встановили і освятили хрест. Та якщо влада і надалі вдаватиме, що вона сном- духом не відає про свої зобов’язання, на цій спортивній споруді можна буде «поставити хрест».

Юрій КРІЛЬ, «День»
Газета: