Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Без собачки, але дама

16 квітня, 2002 - 00:00

На щастя — чи на жаль, — люди все ще залежать від природи, точніше — від зміни пір року. А це означає, що весна супроводжується не лише сплеском активності торговельних фірм і марок, які пропонують товари для літа, відпочинку й взагалі нового сезону, але й нашими бажаннями — закохатися, відпочити, щось змінити в своєму житті чи просто… поїхати з міста.

Якраз для тих, кому набридло бути неймовірно діловим і сучасним, а навпаки, хочеться пригадати такі декадентські заняття, як великий родинний обід, або чаювання в альтанці, чи дачну вечірку — так ось, якраз для таких людей призначена нова весняно-літня колекція дизайнера Вікторії Гресь, названа нею «Антон Павлович Чехов». Чому так? Та так, просто і Чехов нині, як проте, взагалі читання книг, — це щось старорежимне, миле й уже майже забуте.

У колекції зовсім не було жодної дами з собачкою чи людини в футлярі. Були просто дами — в довгих білих мереживних чи батистових спідницях, сукнях і костюмах із льону, мережив та рішельє, з вишивкою і в’язкою гачком. Основним кольором у колекції був білий — і не тому, що це один із наймодніших кольорів наступного сезону, а тому, що влітку заведено ходити в білому, це головний колір літнього одягу — навіть літнього пальта. І це нічого, що мережива спідниці торкаються трави, а бахрома невагомої шалі покривається пилком квітів при прогулянці.

І не треба запитувати, чи можна ходити в цьому одязі в офіс, і як він поєднується зі стилем ділової сучасної жінки. Не можна. І зовсім не поєднується. Але в цьому якраз і є її головна перевага — тому що не може, не повинна молода красива жінка весь час займатися справами і проводити весь свій час у офісі.

Кіра МЄДНІКОВА
Газета: 
Рубрика: