Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Єдності» перешкодили молодість та адмінресурс

12 квітня, 2002 - 00:00

Лідер блоку «Єдність» Олександр Омельченко вважає основними причинами поразки блоку на парламентських виборах молодість «Єдності», а також зловживання адміністративним ресурсом, повiдомляє Iнтерфакс-Україна (кого мав на увазi мер, незрозумiло — мабуть, найбільші можливості використати адмінресурс були саме у блоку «Єдність», про що свідчить наочна агітація блоку, яка заполонила все місто, та тотальна мобiлiзацiя киян у «Єднiсть»). «Коли одночасно з виборами до парламенту не обираються голови обласних і районних в областях адміністрацій — за таких умов важко говорити про демократичні вибори», — заявив О. Омельченко вчора на прес-конференції. Відповідаючи на запитання про подальшу долю партії «Єдність», він заявив, що «партія має програму, з якою вона йшла на вибори, і виконуватиме її у Києві й інших обласних і районних центрах, де є її партійні організації». А на запитання про те, до якої фракції приєднаються народні депутати, обрані за підтримки «Єдності», нагадав, що до парламенту пройшли 4 особи від блоку та близько 10-ти мажоритарників, які поділяють програму блоку. Разом з тим, «Єдність» не є парламентською партією, тому він не впевнений, що партія має права на створення власної фракції.

Говорячи про відносини між партією «Єдність» та блоком «Наша Україна», О. Омельченко підкреслив, що «свою позицію, яка була у нього і до виборів у цьому питанні, він не змінює (не буде блокуватися з «Нашою Україною». — Ред. ). «Партія «Єдність» є самодостатньою у плані блокування з будь-ким, має свою програму і збирається виконувати рішення з’їзду (про подальше становлення партії. — Ред. )», — заявив він.

Омельченко також відкинув обвинувачення представників блоку «Наша Україна» в недемократичності виборів у Києві. Він звернув увагу на ту обставину, що з 12 депутатів, обраних у мажоритарних округах Києва, 8 є представниками блоку «Наша Україна». Крім того, партійний список блоку «Наша Україна» загалом по Україні набрав близько 25 відсотків, а у Києві — 28. Тому, вважає О. Омельченко, «немає логіки» в обвинуваченнях представників блоку «Наша Україна» у недемократичності виборів, проведених у Києві, тільки на тій підставі, що до Київської міської ради з 90 депутатів пройшло тільки 17 представників блоку «Наша Україна», а до районних рад утричі менше, ніж від партії «Єдність».

Наталія ТРОФІМОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: