Регулярне вживання пива зменшує ризик серцево- судинних захворювань. Такого висновку дійшла група вчених празького Інституту клінічної та експериментальної медицини, повідомляє www.korrespondent.net, з посиланням на РІА «Новости». У чоловіків, котрі щотижня випивають від чотирьох до дев’яти літрів цього напою, загроза виникнення інфаркту міокарда знижується утроє, а у жінок можливість цього захворювання зменшується в п’ять разів.
Разом з тим, як відзначають вчені, користь здоров’ю може принести тільки помірне споживання пінистого напою. Зі збільшенням регулярної «пивної дози» ризик серцево-судинних захворювань знову зросте. Зі слів провідного наукового співробітника Міністерства охорони здоров’я, кандидата медичних наук Ольги Ольшевської, склянка пива в день на організмі людини не відбивається, але тільки у тому випадку, якщо людина практично здорова. Якщо в організмі є які-небудь патології, захворювання шлунково-кишкового тракту або нирок, від вживання пива треба повністю відмовитися. Хоч з іншого боку, пиво дуже корисне, оскільки містить у собі велику кількість вітамінів групи «Б», необхідних для організму людини. Як повідомила «Дню» консультативно-інформаційна служба здоров’я, вітаміни групи «Б» зміцнюють кісткову систему, сприяють поліпшенню кровотворення, а також сприятливо впливають на нервову систему.