Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Притягання розкоші

Будинок моди «Olga Simonov» представив нову колекцію осінь — зима 2001 — 2002 рр.
24 квітня, 2001 - 00:00

В який же спосіб ці жіночі мрії і марення Будинок моди «Olga Simonov» втілив у життя? Іншими словами, з чого нині робляться мрії і якого вони кольору? Судіть самі. Тканини: ягняча шкіра, шкіра під крокодила, кольорові довговорсові хутра лисиці, лами і кролика; мережива, гаптовані каменями та бісером; тканини, гаптовані пайєтками; тканини, виткані руками; сітки, вишиті пайєтками; сатени, що спадають донизу хвилями, прозорі шифони, оксамит, тканини «Solstiss» ручного гаптування. Вдосталь використовуються обробка хутра, багатошарові шифони, штучні квіти зі шкіри та шифонів, намиста-аксесуари з каменів, пряжки Swarovski, тасьма, гаптована каменями. Колірна гамма: блідо-бузковий серпанок, відтінки багряного кольору, акварельний пилок, молочний шлях, чудовий ніжно-бузковий колір, сріблясті прозорі мережива, перлисті відтінки, натурального дерева, відтінки сливового кольору. Ну і, зрештою, силуети: приталені, облягаючі і напівоблягаючі, з підкресленими лініями плечей, стегон та грудей, екстравагантні декольте, високі розрізи, оголені спини, шнурування; шкіряні штани, які щільно облягають фігуру; сітчасті пальто, плісировані спідниці, спідниці парео, жакети із натурального пір’я. Як прикраси і аксесуари використовуються величезні пояси зі шкіряних квітів, застібки на пряжках Swarovski, штучні квіти з шифону, шкіри та оксамиту, плетиво з бісеру, хутряні пояси, шарфи та горжетки.

Але це, зазначить скептик, колекція аж ніяк не для нашої зими. І матиме рацію. Бо одяг Ольги Симонової взагалі перебува є поза кліматичними поняттями. Це мрія. А місце, де вона збудеться, кожному доведеться шукати і знаходити самому.



ДОВІДКА «Дня»

Ольга Симонова закінчила Академію легкої промисловості в Києві. Перебуваючи декілька років на стажувані в Італії, вона отримала прекрасну можливість ознайомитися з роботою провідних кутюр’є. У 1992 році почала працювати під власною маркою, щорічно представляючи дві сезонні колекції. У 1996 році відкрила свій перший бутик у Києві в готелі «Національний». У 1997 Будинок моди «Olga Simonov» виступив організатором і учасником Фестивалю високої моди «Сходи до Неба». У 1998 році Ольга виявилася єдиним українським модельєром, який брав участь у Днях високої моди Франції в Києві. Вищим досягненням дизайнера на сьогодні стала участь Будинку моди «Olga Simonov» в Тижні високої моди в Парижі з колекцією весна — літо, 2001. П’єр Карден прокоментував своє враження від колекції Ольги як «повернення класичної краси». Після завершення тижня, її колекція була повністю показана по першому каналу французького телебачення в одній програмі з Chanel, Jean-Paul Gaultier і Thierry Mugler.

Ганна ШЕРЕМЕТ, «День». Фото Віталія ЗАПОРОЖЧЕНКА
Газета: 
Рубрика: