Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Відкрито прес-центр Римсько-католицької церкви

3 квітня, 2001 - 00:00

Архієпископ Ніколай Етерович відзначив, що в Україні нараховується близько 5 млн. греко-католиків і близько 1 млн. римо-католиків, які багато років чекали візиту понтифіка в Україну.

Член комісії з питань підготовки візиту Іоанна Павла II в Україну, панотець Веслав Стенпень повідомив, що Папа Римський, як очікується, прибуде в Київ увечері 23 червня і цього ж дня зустрінеться з Президентом України Леонідом Кучмою в Маріїнському палаці, а також із представниками наукової інтелігенції та підприємцями.

24 червня о 9.30 розпочнеться богослужіння на території авіаційно-спортивного комплексу «Чайка» під Києвом для греко-католиків, по завершенні якого о 12.00 Папа Римський зустрінеться з єпископатом Греко-католицької і Римсько-католицької церков України, зустріч має відбутися в нунціатурі.

За попередніми оцінками, в богослужінні, що має бути проведеним Папою Римським у Києві та Львові, де заплановано дві служби понтифіка, візьмуть участь близько 300 тис. чоловік, повідомив єпископ Станіслав Широкорадюк. На молебні зможуть бути присутні як ті, хто хоче взяти в ньому участь, так і ті, хто просто захоче подивитися на обряд. Спеціальний сектор буде виділено представникам засобів масової інформації.

Найближчим часом буде відкрито web-сторіночку, на якій прес-центр буде розміщувати інформацію про хід підготовки до візиту глави Ватикану в Україну, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Газета: 
Рубрика: