Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЖНИВА БУДУТЬ БЕЗ ЕКСТРЕМАЛЬНОСТЕЙ?

23 червня, 2000 - 00:00

Україна повністю готова до проведення збиральної кампанії, заявив агенції «Інтерфакс-Україна» віце-прем’єр Михайло Гладій. «Готові на всі 100%», — сказав він, підкресливши, що поточного року аграрії «зберуть (урожай — ІФ) своєчасно, і все — до грама».

Цього року збір урожаю зернових почався на два тижні раніше, ніж звичайно, у зв’язку зі сприятливими погодними умовами. Як очікується, збирання зернових на всій території України почнеться в перших числах липня.

Як повідомив агенції Міністр агрополітики Іван Кириленко, врожайність зернових у Криму становить 23 ц/га, в Херсонській області — 26 ц/га, в Одеській області — 21 ц/га. На думку міністра, така врожайність дозволить поточного року зібрати 24,5 млн. тонн зернових. При цьому він зазначив, що збір урожаю йде нормально, оскільки області починають жнива поступово, одна за одною. «Якщо так триватиме й надалі, то великих проблем у нас не буде. Проблеми могли виникнути, якби всі області розпочали жнива одночасно — оскільки зараз в Україні комбайновий парк вдвічі менший, ніж у попередні роки», — сказав він.

Як чекають у Мінагрополітики, 2000 року валовий урожай зернових в Україні 2000 року досягне 24,5 млн. тонн. Прем’єр-міністр України Віктор Ющенко раніше прогнозував, що 2000 року в Україні буде зібрано 25—26 млн. тонн зернових.

Тим часом оператори зернового ринку та представники науки в Україні вважають, що валовий урожай зернових поточного року знизиться до 20 млн. тонн через несприятливі погодні умови та реформування АПК.

Газета: