Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Дмитро Харитонов знову в ефірі

7 квітня, 2000 - 00:00

Чи знаєте ви, що легендарну Єву Перон іще 20 років після смерті... не було поховано! Забальзамовану, її довго возили по світу. Певний час труна з мумією стояла... на обідньому столі Перона. За останки жінки, яку любила вся Аргентина, завжди велася війна протиборчих сторін у постійних державних переворотах: вважалося, що той, хто володіє її тілом, має більше прав на божественну владу.

Ці приголомшливі факти «спливли» у зв’язку з новою книжкою «Ледяной Рейх» автора і ведучого популярної телепрограми «Таємні історії» Дмитра Харитонова. Адже один із головних героїв книжки — Отто Скорцені — був охоронцем і коханцем Єви. Щоправда, факт роботи над книжкою — як і тимчасовий невихід у телеефір його програми (на «Тет-а-тет», а потім — на УТ-1) — зовсім не означав, що Харитонов відмовився від зйомок своїх унікальних сюжетів. Знімали «в стіл»!

І от 8 квітня прем’єра «Таємних історій» — на «Інтері». Спільне виробництво з інформаційно- аналітичною службою цього каналу передбачає, за словами Дмитра, і трохи іншого Харитонова. Незмінним залишається одне: постійні пошуки найзагадковіших сюжетів та неймовірних сенсацій. Тих, хто скучив за його захоплюючими розповідями, чекають зустрічі з людьми та реліквіями, що стали знаками і знаменнями часу. Серед них — Вінстон Черчiлль, Даліда, цикл передач — Туринська плащаниця, ДНК Бога, Спис Долі, Ноїв ковчег. До речі, за деякими версіями, ковчег міститься не на Арараті, а на інших горах. Тому в серпні, коли з вершини Арарату зійде сніг, знімальна група «Таємних історій», ризикуючи потрапити в полон до курдів, відправиться до її підніжжя — може, справді, там залишив свій плавзасіб щасливчик Ной?..

Галина СИНЯВСЬКА
Газета: 
Рубрика: