Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Агресивна поведінка на «агресивному ринку»

11 січня, 2000 - 00:00

Незважаючи на неодноразові спростування фальсифікованої інформації, звинувачення на адресу нашої держави продовжуються і їхня тональність загострюється. Відтак для нас є очевидною зацікавленість певних сил у світі, які займаються протиправною діяльністю в регіоні навколо Анголи. Ми розуміємо, що кінцевою метою подібних акцій є не тільки намагання окремих зацікавлених сил приховати свої неохайні вчинки, але й прагнення шляхом недобросовісної конкурентної боротьби посунути нашу державу на міжнародному ринку озброєнь. Факти на підтвердження цього ми надамо Раді Безпеки.

Характерним є той факт, що для таких цілей був обраний саме Африканський континент, на теренах якого триває не один воєнний конфлікт, і тому цей регіон є ласим шматком для багатьох сумнівних місій, у яких поставки озброєнь є ключовим елементом. Прикро, що ім'я України було обрано цими місіонерами для приховування своєї діяльності.

Отож ми хотіли б іще раз заявити, що політика України у сфері міжнародних передач озброєнь є послідовною та відповідальною і базується на відповідних рішеннях Ради Безпеки ООН, ОБСЄ, Вассенарської домовленості тощо. Україна готова сприяти проведенню ретельного розслідування фактів можливого порушення санкцій проти УНІТА та співпрацювати із цією метою з офіційними представниками ООН.

Водночас ми зацікавлені взяти участь у міжнародних заходах, що сьогодні розробляються з метою моніторингу і запобіганню незаконним поставкам зброї до регіонів, на які поширюється санкція РБ ООН.

Газета: 
Рубрика: