Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Потрібне переосмислення політичної історії країни

18 вересня, 1999 - 00:00

Будучи постійними читачами вашої газети, ми звернули особливу увагу на публікації в № 149 від 14 серпня 1999 р. (це була сторінка, присвячена конкурсу «Експерт «Дня», — Ред. ). Нам дуже імпонує критичний напрямок публікацій «Пошти «Дня». Але хотілося б висловити деякі зауваження конструктивного характеру.

Так, на перший погляд, багато в нашого народу розумних, небайдужих і активних людей. Тільки біда наша в тому, що навіть люди, які хочуть досягти однієї мети, між собою ворогують.

Перебуваючи у вирі політичних подій, які відбувалися останніми роками на теренах колишнього СРСР, а потім в Україні, і беручи участь у цих процесах, ми, як і всі громадяни, хотіли змін на краще. Ми думали, що немає більше перешкод тому, щоб наше суспільство розвивалося в напрямку покращання життя, немає тих «білих плям», які б заважали цьому розвитку. Але досвід боротьби показав, що змінам ще багато що заважає, чогось не вистачає. Настав період нового переосмислення, постали нові запитання.

Ми прості люди, як і всі читачі, але так вийшло, що поставили собі за мету розкрити ці «білі плями» й відповісти на головні запитання, зокрема: «Чому на таких благодатних землях у нас споконвічно виникають труднощі матеріального характеру?».

Хотілося б на сторінках вашої газети поділитися думками щодо цієї проблеми. І, можливо, разом з іншими бажаючими розкрити цю проблему продуктивніше для загальної справи.

З повагою від однодумців, Володимир ГРИНЬКО, Віктор ВАСИЛЬЧЕНКО, Леонід ЛЮБЕЦЬКИЙ Київ
Газета: 
Рубрика: