Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Благодушні статті — то не для вас

7 серпня, 1999 - 00:00

Чудову газету зробили ви. Блискуча публіцистика. Актуальність, злободенність матеріалу. Яскрава манера його викладення. З огляду на високий професійний рівень «Дня» маю надію на гідне з вашого боку сприйняття деяких моїх доброзичливих побажань і зауважень.

1. В окремих номерах має місце публікація одночасно кількох однопланових матеріалів.

2. Не варто завантажувати читача об'ємними фінансово-економічними викладками. Це не є дієвим і важко сприймається.

3. Головний недолік, що істотно зменшує міць і потугу газети, — 7 і 8 сторінки (спорт і культура). Тут — повний застій. Навіть інколи складається враження, ніби малоцікаві та благодушні статті на цих сторінках потрапили з іншого напрямку газет, до того ж 30- річної давності.

Хіба у культурі й спорті немає проблем, що варті гострого пера журналістів «Дня»? Наприклад, хіба не варто копнути і з'ясувати, у чому полягає причина звільнення голови Держкомспорту І. Федоренка? І чому не надрукувати гостру публікацію про голову федерації футболу України — Прем'єр-міністра В. Пустовойтенка, у якого місце відрядження для вирішення державних проблем чомусь співпадає з країною, де грає черговий міжнародний футбольний матч київське «Динамо»?

Або ж Культура... Фактично перестала існувати мережа районних бібліотек, а приміщення їх продано комерційним структурам.

Митці театру та кіно голодують, оскільки грошей не отримують, як і працівники музеїв, що заробляють на життя ремонтом і пошиттям одягу.

У той же час керівники мінкультмистецтв мають по 2—3 роботи за сумісництвом. Коли ж вони виконують основну?

До речі, чому б не зажадати у керівників Міністерства культури, аби вони обнародували бюджет міністерства на 1999 рік? Буде повна картина їх фінансової діяльності. Проте чиновники цього відомства ніколи на це не підуть. От вам і проблеми.

З високою шаною
Юрій ЛУПАК, Івано-Франківськ
Газета: 
Рубрика: