Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Протест» не за адресою

24 червня, 1999 - 00:00

З'ясовуючи справжні причини раптового подорожчання нафтопродуктів, автор навів думку деяких експертів, серед яких були й фахівці з Мінекономіки. Саме остання обставина і призвела до того, що прес-служба Мінекономіки надіслала до редакції листа із «рішучим протестом з приводу цієї публікації».

Газета і автор не мали жодних намірів дискредитувати Мінекономіки та його фахівців, які насмілилися поділитися особистими думками з працівниками редакції. До того ж, законодавство України не забороняє громадянам, зокрема державним службовцям, коментувати ті чи інші події, а органам преси — їх оприлюднити. Згідно з законами, редакція має право не називати людей, що надають їй інформацію, і це дуже слушно, бо в Мінекономіки, як нам стало відомо, вже почалося службове розслідування.

Що ж стосується самої проблеми з цінами, то на нараді, яка відбулася в Мінекономіки за день до згаданого виступу Л. Кучми, однією з найвагоміших причин нинішньої бензинової кризи було названо скасування пільг для іноземних інвесторів—учасників спільних підприємств, ініційовану, як відомо, Л. Кучмою. Оскільки представників опозиційної преси на нараду не запрошували, то кореспондентам «Дня» довелося вдатися до опитування учасників наради, і троє з них, що представляли різні відомства, підтвердили думку про шкоду, яку завдала саме ухвала про скасування згаданих пільг.

Газета: 
Рубрика: