Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Франція — Росія — 2:3 на користь... України?

8 червня, 1999 - 00:00

А ось що думають тренери учасників матчу Сантьяго Марін і

Леонід Буряк .

— Пане Сантьяго, у чому полягало ваше головне завдання?

— Я сказав гравцям, треба вистояти перші півгодини матчу — інакше вас просто розтерзають і заб'ють півдесятка м'ячів. І спочатку захист на флангах вдався, але незадовго до перерви ми в результаті помилки отримали м'яч у свої ворота. Втім, у перерві я похвалив хлопців, мовляв, трималися гарно.

— А тепер запитання до Леоніда Буряка. Після осічки в домашньому матчі проти збірної Ісландії, передбачаючи захисну тактику команди Андорри, як тренери настроювали своїх підопічних?

— У нас було два завдання. Перше — це досягнути результату, як кажуть, малою кров'ю. Друге — подивитися, в якій формі сьогодні перебувають ті ж Микитин, Цихмейструк, Максим'юк, Мізін, Скаченко. До того ж, на одному з останніх тренувань отримав серйозну травму (пошкодив зв'язки на голінкостопі) Олександр Шовковський. Адже відразу у нас дуже відповідальна гра в Єревані з командою Вірменії.

— Це, вочевидь, вимушені перестановки, коли Дмитрулін опинився на місці правого хавбека і Цихмейструк під нападаючими, — вони себе виправдали?

— Ми посилалися насамперед на інформацію, що надійшла з клубів. Цихмейструк сьогодні лідер ЦСКА, успішно виступає в першості України, і ми вирішили спробувати його в основному складі. І він не підвів.

— Усі чотири м'ячі було забито після флангових передач головою.

— Так, грі на «другому поверсі» тренери приділяють особливу увагу, і в плані на гру ми звертали увагу на удари головою. Ну, а те, що всі голи було забито саме цим прийомом, як кажуть преферансисти — так лягла карта.

— Перед матчем у Вірменії чи будуть зміни в складі?

— Остаточне слово — за лікарями. Як ви бачили самі, травмовані Дмитрулін і Попов.

— І останнє. Під час трансляції товариського матчу між збірними Росії та Білорусі у коментатора прослизнула фраза, що вас запросили до тульського «Арсеналу». Чи не втратить команда України одного зі своїх тренерів?

— Може, російський клуб зробив пропозицію іншому Леоніду Буряку. Я просто перебував на матчі цих збірних у службовому відрядженні і нічого конкретного про сказане по телебаченню не знаю. Принаймні поїду незабаром до Вірменії, а не до Росії.

Андрій БАЛЬ, захисник київського «Динамо» 80-х років:

— Збірна України завжди має багато проблем з командами, нехай і нижчих за класом, але які багато приділяють уваги обороні. Ось і в цьому матчі лише наприкінці першого тайму нашим футболістам вдалося двічі розпечатати ворота екзотичних суперників.

Антоніо ЛІМАСОЛА, гравець клубу «Мадейра» та збірної Андорри:

— Якщо чесно, ми не дуже засмученi результатом. Адже більшість гравців нашої команди становлять аматори, котрі ставляться до футболу дійсно як до хобі. Майже всю гру ми провели на своїй половині поля, і думали тільки про те, як не пропустити ще більше м'ячів. Сьогодні ми побачили той рівень, до якого треба прагнути. Спасибі українцям за урок.

Олександр ГОНЧАРУК, Сергій МАХУН, «День», Андрій БІЛЕЙЧУК
Газета: 
Рубрика: