Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

День народження «Green Grey», або Сіро-зелений «укр-поп»

6 травня, 1999 - 00:00


«Сіро-зелені», як часто називають «Грін Грей», відсвяткували минулого тижня свій день народження в столичному Палаці спорту: на сцені грали Мурик, Дизель і DJ Шалом, у залі юнацтво скандувало назву групи, а найбільш активна частина розмахувала плакатиком «Happy Birthday, Green Grey» в такт музиці, що звучала.

Двоїсте враження залишили виконавці, що прийшли привітати «Грін Грей» з «днем варення». Московський гість Сергій Крилов, «найкращий друг групи «Green Grey» (цитата Дизеля), добре-таки повеселив публіку, монотонно потрясаючи дужим тілом. Відверто розчарував «Вхід у змінному взутті», що ще залишається на вторинному рівні міста Рівне, з якого хлопці й приїхали до столиці. Звичайно цікава Катя Chilly могла б заспівати не парочку уривків, а повноцінну пісню, як це зробила, наприклад, стильна Юлія Лорд. Її «Танець душ» накрутив публіку не менше, ніж «Мазафака» або «Депресивний листопад» самих «Грін Грей». Традиційно якісний продукт запропонував на суд публіки й модний нині «Океан Ельзи»: «Там, де нас нема» хоча й дещо набридлива, але все ж вельми виграшна комбінація. Після виступу лідер «Океану» Славко Вокарчук поділився своїми враженнями з кореспондентом «Дня»: «Грін Грей» — мало не єдина вітчизняна група, якій притаманне таке необхідне в світі шоу-бізнесу почуття стилю. Вони постійно перебувають «на стрижні часу», тобто дотримуються найновішої музичної моди».

Особливість сіро-зелених полягає в тому, що вони дуже тонко відчувають усі музичні тенденції: коли рейв тільки з'являвся в нас, вони вже розумно про нього міркували, коли він на якусь мить дав тріщину, немов величезний корабель, котрий тоне, хлопці спрямували свої «кораблі» в бік хіп- хопу й неороку. Щоб не бути накритими хвилею західних конкурентів і непробудною сірістю українських «метрів» від естради, «Грін Грей» перебуває в постійному русі, в постійному творчому пошукові. Київський бенд, що підкорив Москву (пригадаймо хоча б появу «GG» на першій сторінці кращого молодіжного журналу Росії «Ом»), продовжує свою упевнену ходу.

Андрій БІЛЕЙЧУК, спеціально для «Дня»
Газета: 
Рубрика: