Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Кланування фракцій спробують зупинити

18 березня, 1999 - 00:00

До суто морального аспекту додався й матеріальний: у парламенті вже не вистачає приміщень, оргтехніки та автотранспорту для всіх бажаючих. Рух Чорновола, наприклад, міститься неподалік ВР у готелі «Національний» (вартість одномісного номера тут 250 доларів за добу).

Відповідно до рішення Конституційного суду, будь-яка партія, котра нараховує в парламенті понад 14 симпатиків, має право на свою фракцію. Верховна Рада вирішила внести додаткове обмеження: якщо не менше половини фракції є членами цієї партії. Якщо ця норма не виконується — можна буде створити депутатську групу, але вже в складі не менше 25 депутатів.

Хоча великі фракції легко наберуть 226 голосів для внесення таких змін до Регламенту, представник Президента в парламенті Роман Безсмертний сумнівається, що парламент можна буде структуризувати примусово. Він вважає, що такі нововведення також можуть бути оскаржені в Конституційному суді. Депутати Олександр Мороз, Олександр Волков, Володимир Філенко заявили «Дневі», що такі зміни будуть на користь парламенту в цілому, але практично ніхто не вірить, що в такий спосіб у парламенті буде сформовано більшість.

Цікаво, що такі зміни можна було ухвалити ще у вівторок, але спікер дав два дні всім бажаючим для досягнення особистих домовленостей.

В’ячеслав ЯКУБЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: