Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Під знаком неврівноваженості

Амплітуда стрибає від надій до реальності
29 грудня, 1998 - 00:00

Середнє значення індексу ПФТС упродовж тижня було на рівні 19,984 п., що перевищує показник минулого тижня на 0,2 п. Але різниця між максимальним значенням (21,66 п.) і мінімальним (18,65 п.) — це досить багато для такого короткого часу (16,14%). До речі, таке мінімальне значення індексу (18,65 п.) найнижче за листопад і грудень.

Сумарний обсяг торгів з минулого тижня зменшився на 19,44% і становив 5,5 млн. грн. Аналізуючи обсяг угод по днях, бачиш, що ринок дуже неврівноважений. Наприклад, в останній день тижня наторгували більш як 2,8 млн. грн., що становить більше ніж половину торгового обороту за весь тиждень. Знову ж співвідношення максимального і мінімального щоденного обороту і вражає, і дивує: 18,4 раза.

Торгували минулого тижня здебільшого акціями (62,22% від усього обороту), енергокомпаній. Лідерами були «Київенерго» (17,2%) і «Донбасенерго» (10,6%). Досить активно торгували акціями концерну «Стирол» (6,1%). І це добрий сигнал, оскільки вже досить давно угод із цим емітентом не було.

До кінця року операції з ОВДП почали зменшуватися як у кількісному (34,21%), так і в якісному (угоди проводилися лише за трьома позиціями) відношенні.

Серед векселів (2,84% всього обороту) найбільшою любов’ю користувалися укртелекомівські. Але були й операції з векселями Укргазпрому, що з’являються на ринку дуже рідко.

Уперше за кілька місяців відбулися угоди з безготівковими компенсаційними сертифікатами (0,73%) — обсяг не показовий, але, як кажуть, головне — участь.

№250 28.12.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Руслан МАЛАШЕНКО,фінансове агентство «Helvex»
Газета: 
Рубрика: