Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Microsoft крокує по планеті

12 листопада, 1998 - 00:00

При розробці нових версій сімейства Windows (перші програмні продукти з цією назвою було представлено на ринку 1985 року) компанія Microsoft керувалася принципом: «Простота зовні, велика складність — усередині». Тобто кожна нова версія Windows має бути простішою, зрозумілішою і зручнішою для непрофесійного користувача, при цьому швидшою і потужнішою в роботі, що все більш ускладнює завдання для розробників системи. Серед новинок Windows’98 відзначимо інструменти профілактики несправностей ПК, створення 3-мірних сторінок у Інтернеті, можливість підключення до одного ПК дев’яти моніторів одночасно.

З цього приводу Джойс Ф. Сроніпа, менеджер Microsoft в Україні зазначив: «Особисто мені важко уявити людину, яка одночасно працює за дев’ятьма моніторами. Але за двома і сам би попрацював із задоволенням (на одному з них, скажімо, можуть сипатися новини з Інтернету)».

Для людей із проблемами зору передбачено можливість збільшення окремих ділянок екрана.

Кругообіг ПК у природі триває: новації в техніці та програмному забезпеченні — зниження цін — збільшення обсягів продажу — вкладення нових коштів у розробки. І гонці цій поки не видно кінця. За оцінкою експертів, у недалекому майбутньому ми модернізуватимемо свої персональні комп’ютери, ледве чи не кожного місяця.

Представники Microsoft відзначили, що однією з найважливіших проблем ринку України залишається піратська діяльність із виробництва та продажу неліцензійних копій. Для боротьби з піратами фірма спільно з урядом України розробила цілий комплекс заходів, характер яких із зрозумілих причин поки не розголошується.

Особливо відзначено, що ліцензійний диск із Windows’98 легко відрізнити від піратського, за написом на обідку диска з назвою фірми-виробника.

Враження більшості фахівців, які були присутні на презентації, на прохання кор. «Дня» сформулював пан Калінін (фірма «ОСТ»): «Windows’98 — продукт дуже красивий, дуже продуманий. Мені подобається стиль роботи Microsoft, подобаються його продукти, за всіх окремих недоліків. Недоліки поступово усуваються, політика фірми, спрямована на розвиток технології, — не змінюється».

Залишається додати, що партнери Microsoft в Україні: «Квазар-Мікро», «MDM-Servis» та ICS вже в жовтні почали здійснювати продаж комп’ютерів із Windows’98.

№217 12.11.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Дмитро СКРЯБІН, «День»
Газета: 
Рубрика: