Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У центрі Дніпродзержинська виросло наметове містечко - голодують робітники

30 жовтня, 1997 - 00:00

Невиплачені зарплати призвели робітників підприємств Дніпродзержинська на голодування. Кількість учасників акції протесту день у день зростає.

Її ініціаторами стали минулого тижня водії, контролери й технічний персонал двох трамвайних депо міста, котрі з літа не отримували зарплату. 66 трамвайників зайняли червоний куточок депо №1 і відмовлялися почати роботу, доки не виконають їхньої вимоги виплатити зароблене. Керівництво міського трамвайного управління почало видавати зарплату лише тим, хто залишився на робочих місцях.

"Непоступливість" начальства призвела до ланцюгової реакції. Акцію транспортників підтримали ще 165 робітників будівельного управління Придніпровського хімічного заводу. Вони облаштувались у центрі Дніпродзержинська на площі Леніна. Наметове містечко будівельників у вівторок поповнили 116 працівників акціонерного товариства "Стальзавод". За словами голодуючих будівельників і металургів, зарплату вони не отримують 14 і 18 місяців відповідно.

У середу трамвайники також змінили місце проведення своєї акції: зранку вони вийшли на площу, і кількість учасники голодного страйку в центрі міста досягла понад 300 осіб. Учасники голодування стверджують, що приєднатися до них найближчим часом можуть не десятки, а навіть сотні робітників різних підприємств Дніпродзержинська.

Вадим РИЖКОВ, "День"
Газета: 
Рубрика: