Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ада Роговцева до ювілею готова

10 жовтня, 1997 - 00:00

Ювілейний вечір прими української сцени Ади Миколаївни Роговцевої відбудеться 18 жовтня за будь-якої погоди та розташування зірок на небі, - запевнили організатори.

Кругла дата була в липні, а вшановувати будуть тільки тепер. Чому б це? Просто літо - період відпусток та гастролей, ось і вирішили приурочити свято до початку театрального сезону. Та й грошей накопичили. Організатори бенефісу - компанія "G.A.L." ("Основна лінія мистецтва") на Бога та державу не сподіваються, все роблять своїми силами. Обіцяють, що червоніти Ада Миколаївна не буде, все відбудеться на найвищому рівні.

Нині відома актриса після того, як змушена була піти з театру Російської драми імені Лесі Українки, не має рідної сцени. Ось і треба платити за все.

Подарувати на один вечір сцену ювілярці ніхто не схотів. Національна опера, щоправда, зменшила удвічі орендну плату, за що їй велика подяка.

Програма ювілею вражаюча. На початку сама Ада Роговцева покаже уривки зі своїх найкращих вистав. Потім ведучі Анатолій Хостікоєв та Ольга Сумська нададуть слово шанувальникам таланту актриси. Очікуються нагороджувально-вітальні спічі від політичної, фінансово-економічної еліти України та владних структур і, звичайно, творчої інтелігенції, колег.

Сюрпризи готують театри імені Івана Франка, Театр на лівому березі Дніпра та альма-матір - театр Російської драми. Величальні пісні прозвучать у виконанні хору під керівництвом Роджера Мак-Мерріна (США), Ніни Матвієнко та тріо "Золоті ключі". Московський десант представлятимуть Єфим Шифрін, Олександр Прохорщиков та десять акторів театру Романа Віктюка на чолі з метром. Останні покажуть хореографічну композицію зі своєї останньої прем'єри.

Потім, щоб Ада Миколаївна не розслаблялася й не засиджувалася на лаврах, Роман Григорович проведе показову репетицію вистави "Бульвар Сан-Сет", а скінчиться ювілейний вечір традиційно - бенкетом. Наприкінці листопада Роговцева - Віктюк представлять на суд київських глядачів новий витвір.

Тетяна ПОЛІЩУК, "День"
Газета: