Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Добридень, Батьківщино!

3 жовтня, 1997 - 00:00

1 жовтня Генеральна прокуратура України видала правоохоронним органам Австрійської Республіки громадянина цієї країни, який переховувався в Києві від правосуддя. Злочинець, імені якого не повідомляють в інтересах слідства, мав у рідній країні 13 судимостей.

У квітні 1994 року він утік з австрійської в'язниці, й відтоді його розшукував Інтерпол. На сьогодні за злочини, скоєні вже після втечі, йому висунуто звинувачення більш ніж за 30 пунктами Кримінального кодексу Австрії. Серед злочинів: крадіжка з використанням технічних засобів (шляхом злому) з професіональним характером скоєння злочину, шахрайство, підробка та приховання документів, викрадення автомобілів. За такі злочини йому загрожує тривалий термін ув'язнення навіть за порівняно м'якими австрійськими законами.

Громадянина Австрії затримали співробітники кримінального розшуку Московського райуправління ГУ МВС столиці України 15 серпня. Затримання було здійснено завдяки інформації про його місце проживання, що її надав Інтерпол. Постійного місця проживання затриманий не мав навіть у самій Австрії. Зате мав велику кількість підроблених документів на різні імена. Причиною вибору України як місця для "перебування в підпіллі" австрійський громадянин назвав красу цієї країни та сердечність її жителів. Однак, на думку співробітників Генпрокуратури, не останню роль в цьому виборі зіграло те, що між Україною та Австрією не існує угоди про взаємну видачу злочинців.

Віталій КУКСА, "День"
Газета: