Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Собачникам затягнуть ошийник

19 серпня, 1997 - 00:00

Минулої п'ятниці у столичній міськдержадміністрації обговорювалися дві проблеми, які так чи інакше мають дотичність до кожного киянина. Перша - зростання в місті величезної кількості бродячих собак та котів, а друга - введення плати за право утримання домашніх тварин.

За словами директора ДКП "Плесо" Миколи Щепця, колишнього начальника управи охорони довкілля, в Києві з 1970 року не ведеться облік собак, що призвело до їхнього сильного розмноження. За його підрахунками, в місті шастає понад п'ять тисяч бродячих та домашніх чотириногих "друзів", від котрих тільки минулого року потерпіло біля семи тисяч осіб.

Через це в Києві планується створити спеціальний центр "Тварини в місті", який займався б регулюванням кількості всіляких тварин, а також планується ввести тарифну оплату, (від 2 до 10 гривень на місяць) за право на їхнє утримання. Особливо небезпечні навіть не бродяжки, а домашні собаки з підвищеною агресивністю: бультер'єри, піт-бультер'єри, мастіфи... Нелегально провадяться собачі підпільні бої, на яких у тоталізаторі можна виграти до 10 тисяч доларів. Також процвітає гендлювання у невстановлених місцях, від якого міська скарбниця не має жодної копійки. Тому міськадміністрація планує ввести заборону на ввезення 19 особливо небезпечних порід собак, що, на її думку, повинна контролювати міліція. Всі починання ще не набули належного юридичного статусу й наразі собачники можуть ще дихати повними грудьми.

Сергій ЯРМОЛЮК, "День"
Газета: 
Рубрика: