Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Взято перший "слід" Лазаренка?

8 липня, 1997 - 00:00

Президент України Леонід Кучма звільнив Едуарда Дубініна з посади першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації за зловживання службовим становищем. Як повідомили агентство Інтерфакс-Україна у прес-службі Президента, перевіркою встановлено, що на прохання Е.Дубініна у січні 1996 року Павло Лазаренко (на той час - перший віце-прем'єр-міністр) доручив Дніпропетровській обладміністрації реалізувати угоди між урядом України й міністерством оборони Німеччини про надання гуманітарної допомоги автомобільною технікою з фондів Бундесверу.

1285 одиниць техніки завезла до країни корпорація "Єдині енергетичні системи України". Попри те, що ці автомобілі були власністю держави, їх зарахували на баланс "ЄЕСУ" як товар, куплений у німецької фірми.

Е.Дубінін, порушивши постанову Кабміну від 24 липня 1993 року №573, надав "ЄЕСУ" право погасити свої матеріальні збитки за рахунок часткового продажу транспорту (корпорація не має на це відповідної ліцензії). Проте, виручені кошти протягом 2 років не переказували в бюджет, податки не сплачувалися. Тим часом, "ЄЕСУ" передали на адресу компанії "Десна Технолоджі-Трансфер ГМБХ" понад DM500 тис.

Матеріали перевірки передано до правоохоронних органів для прийняття рішення про кримінальну відповідальність посадових осіб.

Газета: