Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Йожеф Сабо: "У танку головне - не боятися!"

20 червня, 1997 - 00:00

Учора головний тренер збірної України з футболу зустрівся із журналістами перед ключовою відбірною зустріччю ЧС-98 з командою Німеччини.

- Йожефе Йожефовичу, чи всі кандидати готові до гри?

- На жаль, травми сиплються на українську команду, як з рогу достатку. На першому ж тренуванні дістали досить серйозні травми донеччани Валерій Кривенцов та Геннадій Зубов. Також довелося відправити додому одеситів Дмитра Парфьонова та Тімерлана Гусейнова, які прибули на збір 1 червня з букетом болячок. Щоправда, львів'янин Юрій Беньо підлікувався і продовжує тренуватися. А на київського динамівця Віталія Косовського чекає операція.

- Чим викликана відсутність у Кончі-Заспі ще одного гравця "Шахтаря" Геннадія Орбу?

- Бо він дуже по-філософському ставився до справи: "А навіщо робити те, навіщо - це?" До того ж, погодьтеся, в останніх матчах його гра вельми далека від ідеалу. Розуміючи, що для нормального тренувального процесу необхідно хоча б 16 польових гравців, залучили ще кількох киян: Андрія Гусіна, Павла Шкапенка та Миколу Волосянка.

- А який настрій у колективі?

- З таким відмінним мікрокліматом можна багато чого досягти. Маємо для німців кілька тактичних сюрпризів, їхню гру ми вивчили досконально.

Тут Сабо навів улюблений у команді анекдот, суть якого полягає в тому, що головне в танку - це не боятися.

Петро МАРУСЕНКО, "День"
Газета: 
Рубрика: