Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Разом ми можемо зрушити гори»

12 лютого, 2010 - 00:00

Коментар до публікації «На кому тримається країна?» Інни Філіпенко, «День» №19—20, 5—6 лютого, 2010 року)

Засоби масової інформації — це сила! Зараз у мене в цьому немає ані найменших сумнівів, особливо після нашого спілкування з журналістами газети «День». Від певного часу я вже не уявляю себе без товариства нашого будинку, без наших сусідів і без наших проблем. Сайт мешканців нашого будинку за адресою вул. Шевченка, 4а у м. Бровари існує з вересня 2009 р., за цей час ми усвідомили, що потрібні одне одному, що можемо допомогти, і що разом можемо боротися з ЖЕКом і забудовником нашого будинку ББК «Меркурій» за свої права.

Та як змусити забудовників почути себе? Вони вже підкупили всіх «потрібних» людей у судовій і виконавчій владі у місті, а тому на якісь там колективні листи їм глибоко начхати. Проте є одна річ, яку вони бояться втратити і якою вони дорожать, — це їхній бізнес. Ось тут їхнє слабке місце. Адже якщо їм не віритимуть, якщо люди дізнаються, що вони халтурники й ледарі, то не купуватимуть у них квартир, а відтак, зникнуть усі їхні зв’язки, й забудуть про них усі «потрібні» люди. Тож вихід один — розповісти всьому світу про нетямущість і лінь забудовників і обслуговуючих організацій.

Звісно, найпростіший і найдоступніший спосіб дати всьому світу знати про себе — це інтернет. Крок другий: розміщення невеликих статей про наш сайт на регіональних новинних сайтах. Утім, найбільше нас «окрилив» візит журналістів газети «День». Нарешті про нас почули, почули голосно й у всій Україні! Готувалися до приїзду журналістів усі: й мешканці нашого будинку, й навіть двірник, яка, напевно, прочитала оголошення у дворі й вирішила з цього приводу нарешті підмести у під’їздах. Скажу чесно: довго скликати мешканців на зустріч з Інною Філіпенко не довелося — надто вже в усіх наболіло, і хотілося вилити душу.

Після публікації статті у п’ятничному номері «Дня» ми зрозуміли, що з нами сила, і що разом ми можемо зрушити гори. «Розділяй і владарюй» — цей принцип чудово працює і в наш час. Тож не дозволяймо нас розділяти, тримаймося всі разом, допомагаймо і підтримуймо одне одного! Зайдіть до свого сусіда на останньому поверсі, спитайте, чи не протікає у нього дах, чи можете ви йому допомогти. Можливо, сусід із першого поверху вже три роки поспіль висаджує саджанці, а ви, не знаючи про це, постійно їх топчете. Спілкуйтеся, знайомтеся зі своїми сусідами, будьте разом! І тоді ми не дозволимо панувати у нашій країні підкупним чиновникам, ледарям і злочинцям, які не рахуються з думкою решти.

Будьте разом!

Сергій ІЛЛЮХІН, Бровари
Газета: 
Рубрика: