Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

КОРОТКО

5 червня, 2007 - 00:00

І все ж таки гуртожиток - не рідний дім
Луганська область. Держінспецією з контролю за цінами в лютому перевірено низку відомчих і студентських гуртожитків області щодо порядку застосування оплати за проживання в них робочих, службовців та студентів. Характерно, що завищена платня за проживання стягувалася на підприємствах, які заборгували зарплату своїм співробітникам за кілька місяців: на взуттєвому підприємстві "Лугань", ВО "Луганський станкобудівний завод" і ЗАТ "Луганський завод колінчастих валів". Більше встановленого брали з мешканців гуртожитку в ЖКО ВАТ "Червонопроміньпромбуд". Санкції, висунуті адміністрації останнього, становили 11,5 тисяч гривень. Переплачували за проживання в гуртожитку і студенти-заочники Луганського сільгоспінституту, за що керівники вузу також покарані. Усього ж за виявленими порушеннями застосовані економічні санкції на суму 108,9 тисяч гривень, повідомляє кореспондент "Дня" Алла АНТІПОВА.

Чи встигнуть до Черкас лівійські пожежники?
Мотивуючи своє рішення утисками з боку влади України, кандидат у народні депутати до Верховної Ради черкащанин Володимир Брунь попросив у лівійського лідера Моамара Каддафі політичного притулку. Вважаючи Лівію земним раєм, а тамтешнього правителя взірцем державної мудрості і справедливості, пан Брунь ще донедавна активно агітував жителів обласного центру їхати до цієї країни, щоб отримати високооплачувану роботу. Сьогодні ж ідеться вже не про роботу для широких верств населення, а про життя самого невдахи-агітатора. Нещодавно йому було відмовлено в отриманні виїзних документів, повідомляє кореспондент "Дня" Євген БРУСЛИНОВСЬКИЙ. Кандидат у депутати оголосив голодування протесту. Якщо захід не дасть результатів, Володимир Брунь пообіцяв учинити самоспалення. Доказом цього може слугувати каністра з бензином, яку "покровитель" знедолених черкащан цими днями приніс у паспортний стіл. Чи встигнуть до Черкас лівійські пожежники? Чи може, для розв`язання конфлікту в провінції слід чекати самого Моамара Каддафі?

Коли нема з ким поговорити, розводять собак
На Заході із самотньою старістю кожен бореться як може. Хтось починає малювати, ще хтось подорожує або ж плете скульптури з екзотичних трав. Американець Білл Бонхем у свої 84 роки вирощує собак. Та не простих, а рідкісних, чихуахуа - так називається порода. Розводить пенсіонер цих симпатичних створінь уже 15 років. І не стільки для заробітків, скільки заради спілкування з людьми. Та й самі ці милі створіння скрашують Біллові життя, яке має сенс лише тоді, коли є про кого піклуватися. Пан Бонхем після кожного "окоту" живе в очікуванні листів від людей, які захочуть мати поруч себе собаку. Наразі ж пестить своїх улюбленців сам на сам зі старістю, яка ніде й ніколи не радість. Навіть на благополучному Заході.

Інна ДОЛЖЕНКОВА, "День"

 

Газета: 
Рубрика: