Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / УКРАЇНА

17 червня, 1999 - 00:00

Підписну кампанію завершено

3 червня Джанкойське відділення Всеукраїнського об'єднання «Народна солідарність» і волонтери закінчили збір підписів на підтримку претендента у кандидати на посаду президента України Євгена Марчука. Збір підписів пройшов організовано та налагоджено. Всього зібрано понад 3 тисячі підписів. Число тих, хто підписався на підтримку Є.К.Марчука, у 2 рази перевищило орієнтовні цифри по Джанкою та Джанкойському району (виборчий округ №13). Після того як було відіслано до Києва й перевірено підписні листи, нарікань джанкойці не отримали. Закінчено серйозний передвиборний етап, повідомляє Віктор ТРОЯН.

Львівські християнськi демократи підтримали кандидата Марчука

Українська християнсько-демократична партія стала ще однією політичною структурою, обласні організації якої, не чекаючи рішення своїх центральних органів, заявили про підтримку кандидатури Євгена Марчука. Як поінформувало «День» керівництво Львівського обласного відділення УХДП, 6 червня на місцевій конференції було вирішено підтримати Євгена Кириловича на виборах президента України. На сьогоднішній день, окрім семи партій правого, центристського та лівоцентристського спрямування, які ухвалили на своїх з'їздах рішення щодо підтримки кандидатури Є. Марчука, про підтримку Євгена Кириловича заявили обласні організації СДПУ, РХП, ДПУ, ЛДПУ, Партії трудящих, повідомляє прес-служба політичної коаліції «Наш Президент — Євген Марчук»...

«Миколаївобленерго» підготував «пастку» для злодіїв електрики

Випуск струмообмежувачів — приладів, які контролюють споживання електроенергії, розпочав миколаївський завод «Кристал». На думку замовника, компанії «Миколаївобленерго», впровадження допоможе боротися з несанкціонованим споживанням і крадіжкою електрики. На першому етапі фахівці обленерго передбачають установку струмообмежувачів на електродротах у приватних будинках, де частіше за все відбуваються крадіжки електрики. Принцип дії приладу досить простий: якщо протягом певного часу окремо взятий абонент, який споживає електрику, перевищує санкціоновані й розумні норми (від 5 до 15 амперів), то струмообмежувач, як попередження, тимчасово відключає його від мережі. Якщо після включення «електровакханалія» продовжується, система «вирубається» зовсім — до приїзду фахівців «Обленерго». На сьогодні «Кристалом», який розробив даний прилад, випущено першу партію — 2 тисячі струмообмежувачів. Данило КЛЯХІН , «День».

Коли ллє з неба, з крана не тече

Майже на добу чвертьмільйонний Івано-Франківськ залишився без води. Причому не внаслідок якоїсь аварії, а через зливи, що пройшли у вихідні. Водопровідні крани в помешканнях облцентру перестали адекватно реагувати на відкручування у вівторок увечері. А в середу вранці управління водопровідного господарства міста роз'яснило по обласному радіо цей прикрий факт забрудненням річок і «складністю процесу очищення» та пообіцяли включити воду ввечері. В обласному управлінні з надзвичайних ситуацій цю технологічну «складність» пояснили простіше: на водоканалі закінчилися коагулянти — хімічні речовини, що використовуються для очистки річкової води. Водопостачальники наразі звернулися за допомогою до промислових підприємств, які вишукали на свої складах три тонни коагулянтів, але це менше добової норми. Тож після їх використання, напевно, слід очікувати чергового «обезводнення» івано-франківських помешкань, повідомляє кореспондент «Дня» Тарас ТКАЧУК .

«Дзига» і «Фокстрот» закрутили «Музику для дому»

Мистецьке об'єднання «Дзига» та магазин побутової техніки «Фокстрот» зі Львова несподівано для широкого загалу знайшли точку перетину своїх інтересів, започаткувавши мистецький цикл «Музика для дому». Першим у циклі стане концерт сестер Галини й Лесі Тельнюк, які виступлять у Львівській філармонії 25 червня. Не так давно, презентуючи свій третій альбом «Тиша і грім» в Українському домі в Києві, сестри Тельнюк обіцяли показати свою нову програму й у Львові. Проте наразі не майбутній концерт викликав до себе стільки уваги. Як прокоментувала репортеру «Дня» Ярині КОВАЛЬ затію з «Музикою для дому» прес-секретар «Дзиги» Оксана Горелик, акція схиляє до думки, що львівський бізнес нарешті почав віддавати перевагу романтичному стилю. Тобто замість класичних вихвалянь — романтичне спонсорування мистецьких акцій, замість мистецьких профанацій — концептуальні проекти, замість реклами — турбота про свою репутацію.

Який там вибух — звичайний помпаж...

Футбольна громадськість впродовж тижня була просто шокована. Ще б пак — лише диво врятувало від загибелі обидві збірні України — національну й молодіжну, весь цвіт тренерської думки країни, керівництво Федерацією футболу й чимало спортивних журналістів. Природно, небезінтересне запитання: «Що трапилося?», а також традиційне наше: «Хто винен?». Гадали, що відповідь отримаємо на спільній прес- конференції віце-президента ФФУ Володимира Лашкула й президента компанії «Авіалінії України» Вадима Сорокіна. І справді, вона на багато що відкрила очі. Виявляється, не трапилося всього-навсього нічого. Вибух мотора, як охарактеризували його деякі гарячі голови, був зовсім не вибухом, а так званим помпажем — щось на зразок вихлопу в автомобілі. Взагалі-то пілот міг розганятись далі й усе б пройшло само собою (як вагітність, що розсмокталась), але, враховуючи цінний вантаж на борту, він вирішив не ризикувати. А взагалі парк літаків у «Авіалініях України» не найновіший, але вже який є. Сам же пан Сорокін працює всього лише два з половиною місяцi і, певна річ, не встиг за такий термін перебудувати всю роботу. Словом, усе це нагадало анекдот про те, як клієнт прийшов голитися до перукарні. Не було гарячої води, лезо було тупе. У люті він схоплюється: «Директора!» Приходить директор: «Вам щось не подобається?» «Мені все не подобається!!» То чому ви починаєте з моєї перукарні?» Петро МАРУСЕНКО , «День».

Грінпіс проти «мирного атома»

Сьогодні міжнародна екологічна організація «Грінпіс інтернешнл» проводить у Києві акцію протесту проти будівництва додаткових енергореакторів на Рівненській і Хмельницькій атомних станціях. Як повідомив кореспонденту «Дня» Оксані ПАНЧЕНКО прес-аташе організації Вадим Непомнящий, учора активісти Грінпісу спільно із громадськими організаціями провели аналогічну акцію й у Рівному.

У Києві пройдуть Дні Угорщини

У рамках «Днів Угорщини в Києві» з 22 червня проходитиме виставка, на якій угорські фірми спробують поширити зв'язки з українськими. Нині, за словами директора Угорського бюро з розвитку зовнішньоекономічних відносин Сентпетері Берталана, угорці, стикнувшись із проблемою мита, акцизних зборів в Україні, вирішили трансферувати капітал і виробляти продукцію на місці. Участь у виставці «Дні Угорщини в Києві», що проходитиме в рамках шостої міжнародної спеціалізованої виставки «Консімекс», візьмуть більше 25 угорських фірм. Вони розраховують якщо й не підписати нові контракти, то підтримати на плаву вже наявні контакти, повідомляє кореспондент «Дня» Наталя ВІКУЛІНА.

Газета: 
Рубрика: