Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Новини компанiй

13 листопада, 2012 - 00:00

«Богдан» домовився про постачання в Росію 150 приміських автобусів малого класу

Корпорація «Богдан» уклала контракт зі своїм офіційним представником у Росії компанією «Хенде КомТранс Рус» (Москва) на постачання 150 приміських автобусів малого класу А20211 до кінця року. Про це повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля. Ці автобуси потраплять до Росії в листопаді-грудні. «Введення в Росії утилізаційного збору у вересні поточного року змусило нас відкоригувати попередні плани. Але надійна репутація і якість автобусів «Богдан» усе ще робить нашу продукцію цікавою російському покупцеві», — зазначив заступник президента корпорації Володимир Гунчик. Вартість контракту корпорація не розголошує. Таким чином, «Богдан» розраховує, що загальна кількість проданих у Росію автобусів за підсумками 2012 року практично досягне 400 одиниць.

Миргородський завод мінеральних вод зупиняють через арешт рахунків

Компанія IDS Group Ukraine заявляє про зупинку Миргородського заводу мінеральних вод через арешт рахунків. Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор компанії Марко Ткачук. «Ця атака є рейдерською, що здійснюється нашими чиновниками», — сказав він. За його словами, Миргородський завод уже стоїть, Моршинський — може зупинитися вже завтра. Гендиректор оцінює один день простою Миргородського заводу в 3 мільйона гривень. Ткачук уточнив, що компанія є міжнародною, тому, якщо найближчим часом конфлікт не буде вирішено, то міжнародні акціонери компанії з Європейського Союзу, Великобританії та США будуть змушені подати проти Державної податкової служби позови в суди своїх країн. Гендиректор компанії заявив, що обвинувачення щодо несплати податків є безпідставними, оскільки компанія є великим і відповідальним платником податків, і за перші 6 місяців цього року заплатила більш як 140 мільйонів гривень податків і зборів. Тож компанія звернулася до Президента Віктора Януковича, прем’єр-міністра Миколи Азарова, голови Державної податкової служби Олександра Клименка із проханням втрутитися в ситуацію, що відбувається на підприємстві. Також, Ткачук зазначив, що компанія подала апеляцію на рішення Податкової служби. За його словами, зараз у Миргороді й Моршині відбуваються акції протесту проти дій Податкової служби. Нагадаємо, 8 листопада податкова інспекція заявила про порушення кримінальної справи проти Миргородського заводу мінеральних вод (Полтавська область) за підозрою в ухиленні від сплати податку на прибуток в обсязі 2,9 мільйона гривень. Крім того, Податкова спростувала інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про рейдерське захоплення цього заводу, пояснивши візит співробітників податкової міліції комплексом оперативно-розшукових заходів.

Аграрний фонд збільшить обсяги постачань борошна хлібопекарям

Аграрний фонд України має намір щомісячно постачати хлібопекарським підприємствам 90,7 тисяч тонн борошна, що майже на 11 тисяч більше, ніж планувалося раніше. Згідно з повідомленням фонду на офіційному веб-сайті, рішення збільшити відвантаження борошна з державного інтервенційного фонду ухвалило Міністерство аграрної політики і продовольства на прохання облдержадміністрацій. Зокрема, постачання борошна з державного інтервенційного фонду збільшать хлібопекарям АРК, Дніпропетровської, Донецької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської і Черкаської областей. Нині Агаровий фонд здійснює переробку зерна і постачання борошна хлібопекарським підприємствам для забезпечення стабільних цін на соціальні сорти хліба. Борошно він постачає за цінами: вищого ѓатунку — 2896 гривень за тонну, першого ѓатунку — 2711 гривня за тонну, другого ѓатунку — 2381 гривня за тонну, житнє борошно — за 2279 гривень за тонну. За оцінкою Мінагропроду, місячна потреба регіонів у борошні для виробництва масових сортів хліба становить 79 тисяч тонн борошна. Спочатку фонд повідомив про плани переробити 311 тисяч тонн зерна, пізніше збільшив їх до 500 тисяч тонн.

Постачання румунського бензину в Україну під загрозою — через проблеми з розмитненням

З початку листопада нафтопродукти, що імпортуються ТОВ «Ромпетрол-Україна» (Одеса), не можуть пройти митного оформлення, повідомила прес-служба компанії. «Ромпетрол-Україна» своєчасно здійснила попередню оплату на рахунки Держмитслужби за розмитнення і оплату податків. Митники виявили бажання зробити відбір проб з метою підтвердження якості бензину, але з невідомих причин не роблять цього і не приймають декларації, затягуючи процес митного оформлення пального», — цитує прес-служба генерального директора компанії Андрія Кузьменка. За його словами, на Херсонській нафтобазі виникло затоварювання бензинами. Зокрема, там перебуває 10 тисяч тонн преміального бензину А-95, виробництва НПЗ Petromidia (Констанца, Румунія), які досі не оформлені. «Найближчими днями в Україну надійдуть ще два танкери з нафтопродуктами, сумарним об’ємом понад 20 тисяч тонн, які нікуди буде зливати», — додав Кузьменко. Компанія «Ромпетрол-Украина» висловлює стурбованість у зв’язку із затягуванням митного оформлення імпортованих нафтопродуктів. «Забезпечення пальним південних регіонів під загрозою. Зрив графіка оптових постачань бензинів і ДП з Румунії може дестабілізувати роботу низки операторів українського роздрібу», — прогнозує гендиректор «Ромпетрол-Україна». Держмитслужба поки що спростовує інформацію про якісь проблеми, пов’язані з процедурою митного оформлення імпортованих у країну бензинів.

Газета: 
Рубрика: