Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Листи для душі

23 листопада, 2012 - 00:00
МАЛЮНОК АННИ ГАВРИЛЮК / «День»

Цей день навіть у теперішній «електронний» час не втрачає своєї символічності. Адже й найзапекліші інтернет-користувачі не можуть заперечити певного шарму паперових листів.

Хтось скаже, що сучасні технології витісняють традиційне листування, а тому звичайній пошті загрожує занепад. На мою думку, це не так. Поява електронних листів лише змінила завдання листонош, дала змогу звичайній пошті перейти зі сфери робочої у сферу почуттів і ностальгічної краси. Тепер ми можемо користуватися електронною скринькою задля роботи і термінових справ, а листи для душі писати на папері. Адже ніщо не замінить задоволення і дещо дитячого здивування від чергового листа за холодними дверцятами поштової абонентської скриньки.

Тож не дивно, що традиційне листування зараз дуже популярне серед людей різного віку, які просто люблять потримати в руках шорсткий папірець із чорнильними рядками і, може, навіть плямками... Сьогодні набирає популярності «посткросинг», головна мета якого — щоб кожен охочий отримав листа чи поштівку з іншого кінця світу. Адже чи не приємно знайти у своїй скриньці паперовий прямокутничок від хоч і незнайомої, але хорошої людини? Людини, з якою тебе пов’язує, перш за все, сентиментальна любов до традиційних і теплих листів...

Анна ГАВРИЛЮК, «День»
Газета: