Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Трагедія в Луганську: двоє загинули, двадцятеро — у лікарні

Можлива причина вибуху в під’їзді багатоповерхівки — людський чинник
13 серпня, 2013 - 12:39
ФОТО РЕЙТЕР

Вибух декількох квартир у 12-поверховому будинку прогримів у Луганську 11 серпня. За даними ДСНС, сталося це в будинку №4 на вулиці Шевченка о 12.27. Із офіційних джерел стало відомо, що загинули дві особи (чоловік і жінка похилого віку). Серед постраждалих троє дітей. Одна дитина у тяжкому стані. Майже двадцять осіб доставлені в лікарні з травмами різної тяжкості.

— Мене, на щастя, не було вдома, коли це сталося, — розповідає Олена Юріївна, що проживає декількома поверхами вище від місця вибуху. — До години дня мені телефонували родичі та друзі, перевіряли чи все в порядку. Мені було моторошно, коли дізналася про те, що сталося. Люди розповідали, що шматки стін, цегла, меблі розлетілися по всій вулиці, серйозно пошкодивши автомобілі, які стояли під будинком і на проїжджій частині вулиці. Вибух був настільки сильний, що в багатьох квартирах і сусідніх будівлях «з корінням» повилітали вікна. Одна з постраждалих       — подруга моєї дочки.

За словами мешканки, всіх людей, що проживають у нещасливому під’їзді (близько 60 чоловік), на якийсь час переселили в гуртожитки, щоб з’ясувати причини вибуху та переконатися в безпеці подальшого проживання у квартирах.

Версій події декілька. Одна з них  — побутовий газ. Також в МНС не виключають, що в одній із квартир, розташованих на 6—7 поверхах будинку, йшли ремонтні роботи, і причиною вибуху стало газове устаткування, з яким неправильно поводилися.

Зараз продовжуються роботи з розбору завалів, зміцнення будівлі, вивозу будівельного сміття. До будинку повністю перекрите газо- та електропостачання.

— Усі постраждалі зараз отримують необхідну медичну та психологічну допомогу, — прокоментував ситуацію начальник ГУ з охорони здоров’я Луганської області Павло Малиш. — Ми співчуваємо родинам загиблих і сподіваємося, що винні будуть притягнені до відповідальності за те, що сталося.

Вероніка БІРЮКОВА, Луганськ
Газета: 
Рубрика: