Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«День» надихає мене на власні проекти»

Постійна читачка — про неоціненну користь від проектів газети i про те, як «Бібліотека «Дня» заощаджує час для пошуку цікавих і вартісних книжок
25 жовтня, 2013 - 14:15
ЮЛІЯ ХАРЧЕНКО / ФОТО НАДАНО ЮЛІЄЮ ХАРЧЕНКО

Уже близько двох років заступник головного редактора міської газети «Сміла» та головний редактор юнацького видання «Сміляночка» (м. Сміла Черкаська область. — Авт.) Юлія Харченко передплачує «День». За час дружби з газетою Юлія завдяки нашому інтернет-магазину придбала «Бронебійну публіцистику» та «Підривну літературу», а також стала однією з перших, кого привабила наша нова колекційна хустка.

— Одна з двох моїх робіт — у Дитячій інформаційній агенції «Позитив» у нашому міському Будинку дитячої та юнацької творчості, — розповідає Юлія Харченко. — Я завжди ставлю «День» за приклад своїм учням — це журналістика, на якій справді можна вчитися. Звертаю увагу на матеріали молодих авторів, які формують обличчя сучасних медіа. А «Бібліотека «Дня» економить час для пошуку цікавих і вартісних книжок. До мене часто приходять як діти, так і студенти, і просять дати почитати ці книжки. А ті учні, які готуються до вступних іспитів з історії, захоплено читають книжку «Україна Incognita». Також у планах проводити відкриті обговорення прочитаного. Але «День» — це газета не тільки для молодих. Наприклад, моя мама працює в музеї і завжди з цікавістю читає статті, присвячені музейній тематиці. Вона планує цього року впровадити нові інтерактивні методи роботи з відвідувачами за публікацією «Дня» (Вадим Лубчак «Чому більшість українських музейників боїться інтерактиву?». — Авт.). Також показували дітям музеї України через спеціальний проект «Дня» Музеї он-лайн — для них це надзвичайно захоплююче.

Для «повноти картинки» пані Юлія читає не лише газету і сайт, а й глянцевий додаток «Маршрут № 1». Для журналістки він став не тільки інформатором, а ще й навігатором серед тем і культурних подій України.

— Черпаю багато ідей для себе з «Маршруту № 1», — продовжує пані Харченко. — Дізналася для себе багато нового із цікавого випуску про український сад і тепер готую матеріал про наші сади в місті Сміла. Саме з минулорічного «Маршруту № 1» дізналася про програму святкування Різдва у Львові, тож ми поїхали туди з сім’єю на вакації, а я як журналіст ще й написала про свою подорож до газети «Сміла».

Коли ж очі стомлюються від літер, хочеться психологічно відпочити. Вчені кажуть: зелений колір заспокоює і допомагає повернути гармонію. Тож нова колекційна хустка «Дня», як розповідає читачка, органічно вписується в її середовище.

— Коли я побачила хустку «Дня», то одразу зрозуміла, що це — дизайнерська робота, — ділиться враженнями жінка. — Також на моєму робочому столі в редакції «Сміли» красується хустинка, створена 2011 року до 15-річчя газети «День» Лілією Пустовіт і Павлом Маковим. Ці дві хустинки — ніби атрибути мого робочого місця, які мене надихають.

Анна СВЕНТАХ, «День»
Газета: 
Рубрика: