Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Віртуальний Євромайдан

Офіційна сторінка спільноти у Facebook стала найшвидше зростаючою в українському сегменті
2 грудня, 2013 - 09:47

За інформацією медійного веб-ресурсу Watcher, сторінка є №1 в Україні за показником «talking about», який складає зараз 73 тисячі. Це найбільший за всю історію українського Facebook показник активного приросту. Тобто, це означає, що 73 тисячі людей за останні шість днів якось взаємодіяли зі сторінкою — лайкали, коментували, поширювали контент і т.д. Це й не дивно, адже Євромайдан став подією, якою живе вся країна, та найбільш обговорюваною темою у соцмережах, відповідно.

В українському Facebook сторінка з’явилася 21 листопада з ініціативи активістів Євромайдану, і станом на ранок 28 листопада уже налічує 72,6 тисячі прихильників. Тут люди діляться рекомендаціями, де можна зігрітися, які кафе пропонують безкоштовні чай, каву і wi-fi для мітингувальників, де знаходяться точки з пресою та книгами. Віртуальний Євромайдан насичений мотиваційними закликами, портретами і реальними історіями, як от: «...чоловік ходить по #ЄвроМайдан та закликає людей прочитати о 12:00 молитву за Україну... Люди реагують на це по-різному. Але чоловік не здається» або «Львівський студент, вболівальник ФК «Карпати», шукає у газеті результати вчорашнього матчу з «Шахтарем». Пропустити матч улюбленої команди можна тільки через #ЄвроМайдан».

Як повідомляє Watcher, найпопулярніші в Україні сторінки у Facebook мають від 140 до 160 тис прихильників. Зараз сторінка Євромайдану потрапляє до ТОП-20 українських сторінок.

Анна СВЕНТАХ, «День»
Газета: 
Рубрика: