Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Десять перемог стародавнього Володимира

14 вересня, 2012 - 00:00
ФОТО ЯРОСЛАВА МІЗЕРНОГО

З вікон редакції Володимир-Волинської міської газети видно, як кипить робота на будівельному майданчику навпроти. Житловий будинок справді виростає, наче на очах, але моїх колег вражає інше: одночасно з будівництвом проводиться і благоустрій навколишньої території, симпатичну плитку кладуть аж до виходу на вулицю Драгоманова. Люди, які прийдуть заселятися у цей дім, будуть йти вже чистими доріжками, а не тонутимуть у будівельному смітті. І такий порядок у місті давно став правилом. Навіть волиняни з інших населених пунктів області їздять у Володимир-Волинський просто помилуватися його благоустроєм, господарською розпорядливістю, тим, що, як каже міський голова Петро Саганюк, тут не чекають на прихід Європи, а будують Європу у себе.

Володимир-Волинський вже з десяток разів ставав переможцем щорічного всеукраїнського конкурсу по благоустрою та підтримці громадського порядку. Став і нині. Міський голова Петро Саганюк, каже, що це завдяки чіткій спрівпраці влади і громади, бо тільки у повазі взаємній можливі такі досягнення.

У Володимир-Волинському зростає кількість об’єднань співвласників, які, зрозуміло, конкретніше дбають про благоустрій і порядок у своєму мікрорайоні. У місті немає соціальних довгобудів, нещодавно здали в експлуатацію спортивний комплекс з басейном, який будувався років тридцять. Ще б, каже міський голова, держава спромоглася «запустити» економіку, аби люди не шукали заробітку за кордонами. У всеукраїнському конкурсі з благоустрою є і місто обласного підпорядкування Ковель та прилуцьке село Боратин. В останньому не тільки впорядковано вулиці і подвір’я, а й споруджено один із кращих в Україні дитячих садочків, приміщення адмінбудинку (тут і сільрада) здобуло перемогу у міжнародному конкурсі «Кришталева цеглина», діє шикарний спортивний комплекс із кількома футбольними полями, волейбольним і баскетбольним майданчиками, тенісними кортами, біговими доріжками. І все це — для сільських людей...

Наталія МАЛІМОН, «День», Волинська область
Газета: 
Рубрика: