Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хочу вірити у нове життя...

Чому майданівці не згуртувалися в одну силу?
5 грудня, 2014 - 14:26

...Майдан 2004 р. Кучма переможений, на сцені Майдану стоять Ющенко, Тимошенко, Юрій Костенко, Порошенко й Азаров. Побачила Азарова — серце зайшлося болем. Сьогодні Кучма перший, кого потрібно судити і забрати усі пільги його родині за державний кошт, а він у Мінську дозволяє Путіну везти в Україну «гуманітарну допомогу».

Однокурсники мого чоловіка зібрались відзначити 50 років закінчення Київської політехніки, один із них, Ростислав, зробив висновок, що московський царизм забороняв українську мову, свідомих, активних українських людей, що боролись за самостійну Україну, гноїли по Сибірах, а комуно-більшовизм через кожне покоління влаштовував українізацію, голод, війни, перебудови, доводив до Майданів, вишукував найпатріотичніших активних «мазепинців», «петлюрівців», «бандерівців», свідомих українців і стріляв, вішав, топив у морях, морив у ГУЛАГах. А побачивши, що українці свідомі свого вибору: «Геть від Москви», вирішили і світ знищити, але Україну задушити у своїх скажених обіймах. Чому Росія з такою ненавистю нас «любить», бо ми безмірно любимо життя і волю, щедрі на добро, за це, мабуть, вони усе життя своє виливають зло на нас.

Було б добре в газеті написати зразок правильної заяви, щоб подати до суду на Компартію. Знаю, що «Свобода» подала заяву, але наші суди морочать, що заява і документи неправильно надані, а вірити нашій владі не виходить, бо вони уміло зупинили «Свободу» на 4,7 перед дверима ВР, колишні регіонали й далі зраджували нашу землю і свій народ. Моя приятелька, Надя, що живе у Скадовську, росіянка, дивиться телеканал «Україна», бо інші не працюють нормально, і каже, що з новин по цьому каналу зрозуміла, що іще Кучма продав Крим і Донбас Путіну, а Порошенко дозволяє потихеньку їх забирати, водночас знищуючи найкращих українців, їй шкода наших чоловіків...

А ось Майдан 2013-2014 р.: чому не згуртувались в одну силу?

Катерина СТЕЦЕНКО, с. Красне
Газета: 
Рубрика: