Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Валентина Семеренко – спортсмен березня

А вже 8 квітня у Київському національному академічному театрі оперети відбудеться церемонія нагородження «Героїв спортивного року-2014»
26 березня, 2015 - 11:31
Валентина Семеренко – спортсмен березня
ФОТО REUTERS

За рішенням Національного олімпійського комітету України найкращим спортсменом першого весняного місяця названо біатлоністку Валентину Семеренко. А особистий тренер спортсменки Григорій Шамрай став найкращим тренером березня в Україні.

Як повідомляє офіційний сайт НОК, неймовірну результативну крапку в своєму «урожайному» сезоні Валентина Семеренко поставила на чемпіонаті світу в фінському Контіолахті. У мас-старті лідер української збірної впевнено здобула золоту медаль, а в спринтерській гонці принесла Україні бронзову нагороду. Взагалі ж, за підсумками сезону 2014—2015, «неймовірна Валя» (як її назвали вболівальники) посіла третє місце в загальному заліку Кубка світу.

Нагадаємо, для Валентини Семеренко це вже третє високе визнання НОК України. Найкращою спортсменкою місяця в країні вона ставала у грудні 2013-го та 2014 р. До речі, четвертий місяць поспіль звання найкращого спортсмена місяця виборюють саме представники біатлону. Після тріумфу у грудні Валентина Семеренко передала естафету Сергію Семенову, який став найкращим спортсменом січня. У лютому високе визнання отримала Ірина Варвинець.

Як повідомляє НОК, вже 8 квітня у столиці відбудеться національний спортивний «Оскар», покликаний визначити та нагородити найкращих спортсменів, тренерів, команди, фахівців з усіх видів спорту.

Вадим ЛУБЧАК, «День»
Газета: 
Рубрика: