Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Керівники складатимуть іспит

На Дніпропетровщині проводять експрес-тренінги, щоб навчити глав сільських районів відкритого спілкування з громадянами
11 червня, 2015 - 11:34

На Дніпропетровщині за дорученням губернатора вперше в Україні проводять експрес-тренінги для глав райдержадміністрацій. У ролі лекторів виступають заступники голови Дніпропетровської ОДА й фахівці з різних питань. Головне завдання тренінгу — навчити керівників сільських районів відкритого спілкування з громадянами й залученню активістів до вирішення важливих питань.

Тренінги для чиновників проходять в інтерактивному форматі. Голови РДА мають можливість особисто відпрацювати навики публічних виступів, планування бюджету, роботи з документами й багато чого іншого. Крім того, керівники районів під час тренінгу спілкуються між собою, діляться досвідом і дізнаються, як ті чи інші питання вирішуються в сусідніх районах. Нову форму навчання самі глави РДА вважають корисною й підтримують ініціативу губернатора.

Особливий акцент під час навчання зробили на обговоренні питань забезпечення правопорядку, децентралізації влади, розвитку підприємництва, сільського господарства, надання адміністративних і житлово-комунальних послуг. «Незважаючи на те, що я не перший рік працюю в районі, під час тренінгу нас ознайомили з новими напрямками роботи, з сучасними стратегіями й принципами держуправління», — зазначив голова Солонянської райдержадміністрації Петро Швець. Після закінчення навчання керівники райадміністрацій мають скласти спеціальний іспит, заповнити анкету про свої перші кроки на новій посаді, а також викласти власне бачення перспектив розвитку району.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день на Дніпропетровщині призначені нові керівники в усіх 22 районних адміністраціях. Проте деяких з них місцева громадськість зустріла «в багнети». Конфліктні ситуації виникали в Новомосковському, а також у Синельниківському районі, де проти нового керівництва, призначеного Президентом, виступили громадські активісти й фермери.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпропетровськ
Газета: 
Рубрика: