Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Український футбол – на «зимових канікулах»

8 грудня у Лізі чемпіонів «Шахтар» зіграє проти «Парі Сен-Жермен», а завтра «Динамо» зустрінеться з «Маккабі»
7 грудня, 2015 - 19:57
ФОТО РЕЙТЕР

Футбольний рік в Україні завершився і команди пішли на «зимові канікули». Із 3 по 6 грудня були зіграні матчі останнього — 12-го — перенесеного туру. Лідерами Чемпіонату залишаються донецький «Шахтар» та київське «Динамо», в активі яких по 43 залікові пункти. На третій сходинці — луганська «Зоря» (34 очки), яка в останньому турі на виїзді з рахунком 2:0 перемогла полтавську «Ворсклу» (6-та сходинка, 25 очок). За крок від вильоту з єврокубкової зони з 28 очками виявився ФК «Дніпро», який в останньому турі цього року з рахунком 0:1 поступився луцькій «Волині» (5 місце, 27 очок). Безапеляційним аутсайдером прем’єр-ліги виявився запорізький «Металург», котрий за 16 турів набрав лише 3 очки, не здобувши жодної перемоги.

Наразі кращим бомбардиром нашого чемпіонату є Алекс Тейшейра («Шахтар»), якому вдалося в 15 іграх забити 22 м’ячі, на другому місці Євген Селезньов («Дніпро», 16 ігор — 10 голів), на третьому Андрій Ярмоленко («Динамо», 14 ігор — 8 голів). Серед асистентів лідирує Ярмоленко, який вже зробив сім результативних передач. Нагадаємо, що наступний — 17-й — тур української Прем’єр-ліги буде зіграно 5 березня наступного року.

Натомість учасники єврокубків — «Шахтар», «Динамо» та «Дніпро» — свої останні у 2015 році поєдинки проведуть 8, 9 та 10 грудня проти французького «Парі Сен-Жермен», ізраїльського «Маккабі» та норвезького «Русенборга» відповідно.

Вадим ЛУБЧАК, «День»
Газета: 
Рубрика: