Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

7 важкоатлетів поїдуть у Ріо

Українці вибороли ліцензії на Олімпійські ігри 2016 року
9 грудня, 2015 - 11:53
ФОТО REUTERS

У Х’юстоні, США, відбувся ліцензійний чемпіонат світу з важкої атлетики-2015. Українська чоловіча та жіночі збірні посіли 12-те місце серед 75 країн світу. На 4-й сходинці закінчили свої виступи Олександр Пелешенко у ваговій категорії до 85 кг та Юлія Калина у категорії до 63 кг. Також у 10-ку найсильніших важкоатлетів світу увійшли Дмитро Чумак (до 94 кг) на 6-му місці, Роман Зайцев (до 105 кг) на 7-му місці та Юлія Паратова (до 53 кг) на 8-му, повідомляє uwf.in.ua.

За результатами двох ліцензійних чемпіонатів світу наші важкоатлети вибороли путівки на головну спортивну подію-2016 — Олімпійські ігри у Ріо. Чоловіча команда України отримала чотири ліцензії з шести, жіночій команді не вистачило одного бала, щоб отримати максимальну кількість ліцензій. У Бразилії нашу країну представлять три представниці важкої атлетики.

Нагадаємо, за підсумками Європейської федерації важкої атлетики згідно з виступами спортсменів 2015 року, Федерація важкої атлетики України увійшла до п’ятірки кращих у Європі на 4-му місці.

Газета: 
Рубрика: