Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Уперше в Україні!

Cьогодні в Дніпропетровську розпочинається Перший міжнародний фортепіанний конкурс ім. Д. Шостаковича
16 лютого, 2016 - 11:20

Конкурс, який відбудеться за підтримки  мера Бориса Філатова, збере учасників із дев’яти країн. В обов’язковій програмі виконання прелюдії і сонати Дмитра Шостаковича. Захід відбудеться у Великому залі Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глинки.

— Це масштабна подія не лише для Дніпропетровська, а й всієї України. У конкурсі братиме участь 21 учасник з України, Австрії, Австралії, Китаю, Німеччини, США, Франції, Японії і Росії. Вік піаністів — від 19 до 32 років. Майстерність конкурсантів оцінюватиме журі, до складу якого увійшли музичні критики і професійні піаністи з різних країн світу, — розповіла на прес-конференції президент конкурсу Наталія ЗОЛОТАРЬОВА. Очолить  журі Інесса Синкевич (США, Манхеттенськая школа музики, переможець конкурсу Рубінштейна).

За словами почесного гостя музичного фестивалю — племінника Дмитра Шостаковича — Георгія Шостаковича, цей конкурс стане початком культурної презентації Дніпропетровська. «Сподіваюся, що цей конкурс стане постійним, оскільки дуже важливо, що на таких заходах піднімається на високий рівень класична музика», — зазначив Г. Шостакович.

У рамках конкурсу відбудуться майстер-класи членів журі і сольний концерт Інесси Синкевич. 19 лютого підіб’ють підсумки  і нагородять переможців (окрім грошових нагород окремою нагородою стане Гран-прі  мера Бориса Філатова  — 500 доларів). До речі, конкурс можна буде подивитися он-лайн.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпропетровськ
Газета: 
Рубрика: