Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Подарунок тамплієрів

Благодійники з лицарського ордену передали київському шпиталю важливе діагностичне обладнання
25 травня, 2016 - 11:32
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Апарат для ультразвукових досліджень розмістили у відділенні абдомінальної хірургії Головного військового клінічного госпіталю. Його передав закладу Орден лицарів тамплієрів Німеччини — через регіональне відділення благодійної організації в Україні. Як зазначив представник ордену в Україні Артем Петрощук, подібну допомогу надають госпіталям по всій країні вже не вперше, загалом за останні два роки доставили обладнання на суму 200 тисяч євро. Передусім закуповують апарати, яких бракує військовим медичним закладам.

«Будь-яке обладнання зараз на вагу золота. Завдяки подарованому приладу ми зможемо виконувати складні дослідження просто біля ліжка хворого. Цей апарат використовуватимуть для досліджень органів черевної порожнини, наприклад, під час добового чергування, коли не буде на місці спеціалістів діагностичної служби, коли буде великий наплив хворих тощо. До цього приладу буде доступ у будь-який час», — пояснює начальник відділення абдомінальної хірургії, полковник медичної служби Георгій Кудінов.

Медики відзначають, що будь-яка волонтерська допомога йде на користь як окремим відділенням, так і госпіталю загалом. За словами Георгія Кудінова, це звільняє дорогоцінний для лікаря час. Хірург додає: «Одна справа, коли ти стоїш у черзі і чекаєш необхідного дослідження, інша — коли є змога зробити це швидко. Бо хірургія, особливо військова, цінна зекономленим часом: якщо його втрачено, хворий може залишитися без ноги, руки або й життя».

Інна ЛИХОВИД, «День»
Газета: 
Рубрика: