Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

За шість годин – порушень на три мільйони!

Учора в Києві запустили пілотний проект роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху
5 липня, 2016 - 12:45
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

На першому етапі використовуватимуть дані, отримані з камер, встановлених у Києві (одна камера — на вулиці Олени Теліги, 61) і в Одесі (дві камери — на транспортній розв’язці «Конюшиновий міст»), повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «Це тест. Всього ж по всій країні — у режимі реальної експлуатації — будуть встановлені тисячі камер», — додав міністр.

Нововведення передбачене законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Як пояснив Арсен Аваков, камера реєструватиме перевищення швидкості, а потім інформація передаватиметься до центру обробки даних Національної поліції. Оператор-поліцейський оброблятиме отриману інформацію з використанням баз даних МВС. У підсумку — виноситимуть електронні адміністративні постанови, що направлятимуть власникам транспортних засобів. Якщо автівка має українську реєстрацію, постанову відправлятимуть через «Укрпошту». Якщо реєстрація іноземна, документ передаватимуть Державній прикордонній службі, а та — особі, що ввезла транспортний засіб на територію України.

«Ви будете сміятися... але за шість годин тестового режиму всього на трьох камерах відеофіксації — зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн грн.! А якщо цих камер буде 5000?! — пише Арсен Аваков у Facebook. — МВС зробить незалежну, добре працюючу систему, з Мінінфраструктури — якісні дороги, а з водіїв — дисципліна!»

Газета: 
Рубрика: