Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

3,2 мільярда гривень треба «ОХМАТДИТу»

«Будівництво цього комплексу — пріоритетне питання державної ваги», — заступник міністра охорони здоров’я
22 липня, 2016 - 13:29
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

В МОЗ відбулась міжвідомча нарада, де обговорили проект розпорядження Кабінету Міністрів, яким мають затвердити скоригований проект будівництва лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ». Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Потреба в коригуванні зумовлена змінами основних техніко-економічних показників проекту будівництва, пояснюють у МОЗ. Зокрема, зміни до завдання на проектування передбачають заміну киснево-газифікаційної станції з підключенням до неї НДСЛ «ОХМАТДИТ», прокладання зовнішніх мереж лікувального газопостачання, облаштування інженерних мереж зовнішньої дощової каналізації та облаштування дахової котельні. Згідно з документом, загальна кошторисна вартість скоригованого проекту будівництва становить 3 224 920,036 тисяч гривень.

Збільшення вартості проекту будівництва у міністерстві пов’язують із значним подорожчанням матеріалів, інженерного та медичного обладнання через зміну курсу валют. «Крім того, за період будівництва було внесено зміни в систему оподаткування — замість нульової ставки ПДВ на вироби медичного призначення було введено ставку оподаткування ПДВ у розмірі 7% від вартості виробів медичного призначення», — коментують у Міністерстві охорони здоров’я.

Проект розпорядження уряду, яким мають затвердити план будівництва «ОХМАТДИТу», вже погодили із зауваженнями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, а Міністерство економічного розвитку і торгівлі взагалі не мало зауваг до документу. Під час міжвідомчої наради в МОЗ також узгодили позиції з представниками Державної фінансової інспекції та Міністерства фінансів.

«Будівництво цього лікувально-діагностичного комплексу — пріоритетне питання державної ваги, яке потребує невідкладного вирішення, — акцентував заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик. — Це дозволить лікувати дітей, яких ми зараз змушені відправляти на лікування за кордон. До того ж це матиме економічний ефект. Адже без цього комплексу державні кошти витрачаються не лише на лікування, а й на транспортування маленьких пацієнтів в іноземні клініки».

Документ планують винести на розгляд Кабміну на найближчому його засіданні.

Газета: 
Рубрика: