Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Картини, які підіймають настрій

У галереї «Дукат» Владислав Шерешевський представляє свої нові роботи
11 жовтня, 2016 - 16:23
ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ГАЛЕРЕЄЮ «ДУКАТ»

На  персональній виставці, яку митець назвав «Як я провів літо», можна побачити сюжети з життя («Бобік в гостях у Шеріка», «Гаряча пішла»), ефектних красунь, зворушливих тварин («Скотиняка», «Копацил»), соковиті фактурні натюрморти, несподівані іпостасі відомих діячів культури («ТГШ», «Керн з ним»)... На перший погляд може здатися, що мета художника — розсмішити глядача дотепними й  сміливими зображеннями. За словами організаторів виставки, гротеск майстра — дзеркало сучасного міського фольклору, реакція художника  на злободенні теми. Владислав Шерешевський  вміє з гумором осмислити те, що називається «загальнокультурними надбаннями»...

«Я усе літо провів в Україні, тому і картини про це», — характеризує свою нову виставку В. Шерешевський. У роботах художник звертається до красивого і потворного, комічного і трагічного. Граючись зі смислами, гіперболізуючи настрої, митець вигадує унікальну образність на межі реального і уявного.

Головна риса творчості Владислава Шерешевського— уміння через гумор привернути увагу глядача до глибинного трагізму сьогодення та майбуття. «Реальність значно трагічніша і смішніша за те, що зображую я», — каже автор.

Виставку можна побачити до 30 жовтня.

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: