Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Від чого залежить успіх у бою?

У курсантів-десантників випускного курсу Військової академії (м. Одеса) триває заключний етап підготовки до складання державних іспитів
10 березня, 2017 - 11:54
ФОТО НАДАНО МОУ

На військовому полігоні «Чорноморський», що на Одещині, триває польовий вихід курсантів випускного курсу факультету підготовки спеціалістів Високомобільних десантних військ, йдеться на сайті Міноборони.

Майбутні офіцери-десантники вдосконалюють командні навички, під час проведення тактико-спеціальних і тактичних навчань демонструють вміння водити бойові машини, стріляти зі стрілецької зброї, здатність управляти підрозділами на полі бою.

Військові викладачі намагаються створити всі умови для успішного складання курсантами-випускниками державних іспитів, підготувати майбутніх командирів підрозділів ВДВ до виконання своїх функціональних обов’язків у військах.

По завершенні польового виходу старшокурсникам належить скласти атестаційні іспити з військово-спеціальних дисциплін, які включають в себе тактичні, тактико-спеціальні та загальновійськові предмети.

За словами начальника кафедри управління діями підрозділів Високомобільних десантних військ полковника Вадима Клименка, змодельовані ситуації ведення рейдових та маневрених дій, наступального бою з висуванням із глибини наближені до бойових, з урахуванням досвіду антитерористичної операції. «Досвід проведення антитерористичної операції показує, що саме від рішучих, активних й грамотних дій командирів, їх вміння впливати на ситуацію залежить успіх у бою», — наголосив офіцер.

Іван КАПСАМУН, «День»
Газета: 
Рубрика: