Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Про особистий і сімейний багаж

Можливо, це майбутній кандидат у президенти
13 березня, 2017 - 19:02
ФОТО REUTERS

Нещодавно донька 35-го президента США Джона Кеннеді (JFK) Каролін, яка три роки була послом у Японії, зробила заяву про історичний поворот у своїй кар’єрі. Як повідомила The New York Post, вона висловила намір балотуватися до сенату в 2018 році. «І це абсолютно чудова новина, оскільки настав час для представника сімейства Кеннеді бути знову долученим до американської політики», — пише видання bipartisanreport.com.

Нагадаємо, що Каролін Кеннеді була першою жінкою, яку призначили послом у Японію. До цього, починаючи з 1856 року цю посаду обіймали чоловіки. У США існує практика політичних призначень на посаду послів. Таким чином глава адміністрації віддячує своїм прихильникам за підтримку під час виборчої кампанії.   44-й президент-демократ Барак Обама призначив Каролін Кеннеді на посаду посла в Японії. Як відомо новий президент-республіканець Дональд Трамп  заявив у день інавгурації, що всі політичні призначені посли мають покинути посади. Відтак 59-річна Каролін Кеннеді одразу спакувала свої чемодани і покинула Японію.

Перебуваючи на цій посаді вона зіграла ключову роль в організації історичного візиту Обами до Хіросіми у травні 2016 року і візиту прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе до Перл-Харбора у грудні минулого року.

Під час свого терміну вона працювала над серйозними проблемами, як і проблеми з китобійством і розширення ядерних озброєнь, а до цього вона працювала за справу «місія життя» її дядька Теда Кеннеді.

Джерела The New York Post кажуть, що Кеннеді робить ставку не тільки на сенат, але вона також може балотуватися на пост президента в 2020 році:

«Кароліна була успішним послом у Японії і відчуває себе дійсно дуже впевнено вступаючи у боротьбу за місце у Конгресі або місце в Сенаті штату Нью-Йорк, навіть з можливо великими політичними цілями на цьому шляху».

За словами іншого джерела, Кеннеді має рівень досвіду Гілларі Клінтон, без темного хмари, яка нависає над головою Клінтон:

«Кароліна розглядається в деяких колах як чергова Гілларі Клінтон. У неї є ім’я Кеннеді, але немає багажу Клінтон».

«Це має сенс, — вважає видання bipartisanreport.com, — сімейство Кеннеді є давніми демократами, а також шанованими політиками, які зробили історію часу... У них є гідність, така рідкісна знахідка в сучасних політиків, і після чотирьох років президентства Трампа навіть Республіканська партія — GOP буде прагнути, щоб Кеннеді очолила країну».

Микола СІРУК, «День»
Газета: 
Рубрика: