Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Срібний ювілей у переливах гітарних акордів

Уперше в Києві виступила група Four Aces Guitar Quartet (Бельгія)
15 березня, 2017 - 10:44
ФОТО З САЙТА THOMASVANDEWAL.FILES.WORDPRESS.COM

Гітара — інструмент багатогранний. Її музика проста і складна водночас. Вона приваблює школяра, який опановує зо два нехитрі акорди, що допоможуть звернути на себе увагу однокласниці; класичного музиканта, який вражає віртуозністю виконання відомих творінь; рок-виконавця, що шукає в своєму пориві до незалежності нові можливості цього демократичного і вишуканого інструмента.

Днями Великий зал Національної музичної академії був прикрашений українською та бельгійською символікою і заповнювався не лише шанувальниками музики, а й почесними гостями — так Посольство Бельгії, услід за багатьма іншими, святкувало 25-річний ювілей дипломатичних взаємовідносин з нашою країною.

— Таким чином, — сказав у вступному слові Посол Бельгії в Україні Люк Якобс, старанно вимовляючи українські слова, — 2017 року ми святкуємо срібний ювілей. Срібло в його чистому вигляді — м’який і досить крихкий метал. Для збереження його блиску необхідний ретельний догляд. Такого ж принципу дотримуються наші дві країни з самого початку своїх взаємовідносин — у політичній, економічній, науковій і культурній сферах...

Група Four Aces Guitar Quartet не новачок на сцені. Музиканти познайомилися і заснували свій колектив 2008 року під час Міжнародного симпозіуму гітаристів у Німеччині. Сьогодні музиканти Four Aces Guitar Quartet — лауреати багатьох престижних премій, вони відомі далеко за межами Бельгії. У своїх програмах квартет поєднує шедеври класики, традиційні народні мелодії та поп-музику. Шукає також нові форми аранжувань і освоює нову музику. Цього вечора в гітарних переливах «купалися» твори  Луїджі Боккеріні і Петра Чайковського, Ендрю Йорка і Джакомо Пуччині, Ференца Ліста і Мирослава Скорика.

До речі, цей концерт дав  старт багатоманітному та «довгограючому» фестивалю «Дні Франкофонії в Україні-2017». І до речі, старт цілком успішний і привабливий.

Світлана АГРЕСТ-КОРОТКОВА
Газета: 
Рубрика: